SEGRE

LLEIDA

VÍDEO - La Diputació de Lleida reclama amnistiar tots els condemnats del 'Procés'

Han llegit aquest dilluns una declaració institucional després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del judici de l’1-O i han reclamat "l’amnistia per a totes les persones condemnades"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vicepresidents de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre i Estefanía Rufach, han llegit aquest dilluns una declaració institucional després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del judici de l’1-O i han reclamat "l’amnistia per a totes les persones condemnades".

"És injusta i desproporcionada, mentre és una mostra que la democràcia a Espanya mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort", segons un comunicat de la corporació provincial sobre la declaració.

"Tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte. Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès delicte," apunta la institució.

La Diputació ha suspès totes les seues activitats d’aquest dilluns i ha convocat un ple extraordinari de rebuig de la sentència: se celebrarà aquest dimarts per votar una moció que compta amb el suport dels partits de govern, ERC i JxCat, i també de la diputada de EnComúPodem, a l’oposició.

El president de la Diputació, Joan Talarn, que no ha assistit a la lectura de la declaració per haver-se desplaçat a Barcelona per assistir a la declaració insitucional del president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "no hi ha sentència justa que no sigui l’absolució".

alt

La Diputació de Lleida qualifica d'injusta la sentència

tracking