SEGRE

ESNOTICIA

Cinc carreteres tallades i marxes lentes a Lleida contra la sentència del procés

Ajuntaments tancats i plens per demanar l’amnistia dels líders independentistes condemnats

480694_1.jpg

480694_1.jpgTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de conèixer-se la condemna del Tribunal Suprem als líders independentistes, veïns de Mollerussa, Tàrrega, Tremp, Balaguer i Solsona van tallar ahir les carreteres que passen pels seus nuclis urbans per protestar contra la sentència. Així mateix, els CDR i Republiquem van convocar ahir una marxa lenta dels pobles de l’N-230 des d’Alguaire fins a la plaça Europa a Lleida ciutat, per participar en la manifestació que es va celebrar a la capital del Segrià. Els vehicles van sortir d’Alguaire a les 18.45 des de la rotonda de la discoteca Òrbita 4 i van anar en caravana fins a Rosselló i Torrefarrera, on se’ls van anar unint veïns d’aquestes dos localitats. Una altra marxa lenta que va sortir des d’Almacelles va tallar també l’A-22.

A Mollerussa, després d’una concentració davant de l’ajuntament, uns 200 veïns van tallar el tram urbà de l’N-II durant mitja hora. A Tàrrega, un grup de persones va barrar el pas de vehicles a la travessia de la C-14 durant més de 10 minuts i van cridar consignes com “contra la sentència, independència”. A Tremp, els veïns van tancar la C-13 creuant reiteradament un dels passos de vianants de la travessia. A Solsona van tallar la C-26 durant una hora, aproximadament, mentre que a Balaguer un grup de ciutadans va impedir el pas de vehicles per la variant. Així mateix, un grup de manifestants va tancar el trànsit a l’N-240 a l’altura de l’Espluga de Francolí.

Les accions de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem també van arribar a la majoria dels ajuntaments de Lleida i a la Diputació, que van convocar plens per aprovar mocions en defensa del dret a l’autodeterminació i per exigir l’amnistia dels polítics independentistes condemnats. A més, altres consistoris van optar per tancar les seues dependències com a acte de protesta i van suspendre els actes institucionals. Els consells també van condemnar la interlocutòria del Tribunal Suprem i, per exemple, a la seu de la corporació comarcal de les Garrigues van penjar una estelada amb un crespó negre. De la mateixa manera, el consell de la Segarra va suspendre tota la seua activitat institucional, mentre que en consistoris com el d’Isona i Conca Dellà o el de Bellcaire la senyera oneja a mig pal.

Els veïns de les comarques de Lleida també van participar a la tarda en les nombroses concentracions que es van convocar a les capitals de comarca i els principals municipis. Centenars de lleidatans es van unir a aquestes mobilitzacions, que van tenir lloc al davant dels ajuntaments.

480694_2.jpg

480694_2.jpgTWITTER

480694_3.jpg

480694_3.jpgTWITTER

480694_4.jpg

480694_4.jpgTWITTER

480694_5.jpg

480694_5.jpgTWITTER

tracking