SEGRE

ESNOTICIA

Expulsen Turull i altres condemnats de les llistes per al 10-N

Jordi Turull.

Jordi Turull.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Provincial de Lleida va suprimir ahir al migdia Jordi Turull de la candidatura lleidatana de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés per a les eleccions del 10-N. Va aplicar així la sentència del procés, que condemna Turull a 12 anys de presó i l’inhabilita per exercir càrrecs públics al que fins ara era cap de llista d’aquesta formació política a Lleida.

JxCat va rebre avís de la supressió de Turull de la seua llista passades les 13.00 hores. La Junta Electoral els va instar a presentar una proposta per refer la llista aquell mateix dia, en plena jornada de proclamació de les candidatures.

Fonts de Junts van explicar que, per evitar qualsevol possibilitat que la llista sencera quedés anul·lada, van optar per elevar un lloc a la resta de candidats per cobrir el buit que havia deixat l’eliminació de Jordi Turull. D’aquesta manera, Concepció Cañadell, fins ara número dos, ha passat a encapçalar la candidatura. S’ha de recordar que, en els anteriors comicis, Turull va liderar la llista mentre estava en presó preventiva i va recaure sobre Cañadell el pes de la campanya. La seguiran Rosa Maria Burrell al tercer lloc de la llista, Ricard Pérez al quart, mentre que Raül Palacios, fins ahir suplent, passa a ocupar el quart lloc.

També se suprimiran de les llistes electorals la resta de candidats per al 10-N condemnats per la sentència del procés: Oriol Junqueras, Jordi Sanchez, Joaquim Forn i Raül Romeva.

tracking