SEGRE

EQUIPAMENTS ESQUÍ

Les estacions d'esquí despleguen 71 nous canons de neu per a la nova temporada

Seixanta més a Baqueira, principalment a la zona de la Peülla, i onze en dos pistes de Port Ainé || Boí Taüll renova una part dels més antics per reduir el consum d’aigua i d’energia

Imatge de les proves dels canons de neu que ha dut a terme Baqueira Beret.

Imatge de les proves dels canons de neu que ha dut a terme Baqueira Beret.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà estrenaran la temporada d’esquí amb 71 canons de neu nous i també han renovat part dels més antics. Aquests sistemes d’innivació han anat prenent cada vegada més importància a causa que les grans nevades acostumen a arribar després del pont de la Immaculada. Així, l’any passat la campanya d’hivern va començar amb 1.415 canons. Es preveu que la temporada d’esquí comenci a finals de novembre, encara que tot dependrà de les condicions meteorològiques i de la neu.

Baqueira Beret compta amb 60 nous sistemes d’innivació artificial, principalment a les pistes de la Pleta del Duc i de la Peülla, que es van desplegar durant l’estiu passat al sector de la Bonaigua, al Pallars Sobirà. El director comercial de l’estació aranesa, Xavier Ubeira, va assegurar ahir que ja van dur a terme proves al llarg de la setmana passada per comprovar el bon funcionament dels canons instal·lats a les pistes. Aquest domini esquiable preveu obrir les instal·lacions el 30 de novembre i la campanya s’allargarà fins al 13 d’abril del 2020, Dilluns de Pasqua.

Així mateix, a Port Ainé, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha desplegat 11 nous canons a les pistes de la Carena i la Carrerada. Per la seua part, Espot Esquí (també propietat de FGC) estrenarà aquesta pròxima campanya el nou telecadira que donarà accés a les pistes i que substituirà el que es va avariar l’hivern passat i va ser impossible de reemplaçar abans que s’acabés la temporada. Les dos estacions del Pallars Sobirà estrenaran la temporada el dia 30 del mes que ve. Per la seua part, Boí Taüll, que obrirà el 30 de novembre si les condicions de la neu són adequades, ha treballat a reposar part dels canons de neu per modernitzar les instal·lacions i reduir el consum energètic i el d’aigua.

Val a recordar que un informe de finals de l’any passat de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic apunta que el sector de l’esquí també patirà els efectes de l’augment de les temperatures. Per això, les estacions preveuen augmentar del 50 al 90 per cent la superfície innivada per garantir la neu a les estacions davant de la pèrdua de reserves al Pirineu que preveuen els experts. Aquests asseguren que la serralada perdrà en trenta anys el 50% de la neu en cotes de 1.800 metres, mentre que a 1.500 metres la pèrdua seria el 75% l’últim quart d’aquest segle.

tracking