SEGRE

TURISME BALANÇ

El Pirineu tanca la temporada de ràfting i el turisme actiu creix un 5% respecte al 2018

Les comarques de Lleida superaran els 750.000 serveis en les activitats d’aventura, dels quals 340.000 corresponen al Sobirà || Les empreses aposten per la qualitat i la millora de les infraestructures

Una de les embarcacions al pas de la presa de l’Hostalet aquesta temporada.

Una de les embarcacions al pas de la presa de l’Hostalet aquesta temporada.R. R

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu de Lleida va tancar ahir la temporada de ràfting i sector del turisme actiu ha constatat un increment entre el 3 i el 5% respecte al nombre de serveis oferts l’any passat, segons van confirmar ahir des del Patronat de Turisme de la Diputació. Així mateix, el responsable de l’associació d’empreses d’activitats d’aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que aquesta temporada, a falta de les xifres oficials, s’haurà aconseguit superar el 5%, marcat al començar la campanya a mitjans de març. “Devem ser al voltant dels 750.000 serveis contractats a totes les comarques de Lleida, dels quals 340.000 corresponen a la comarca del Sobirà”, va dir. Dolcet va apuntar que aquestes dades demostren la importància del turisme actiu “que és el motor econòmic del Pirineu juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes quan acaba la temporada de neu”, va concloure.

Per la seua part, des del Patronat van mostrar satisfacció per aquestes dades que, tret de les activitats com el ràfting que van acabar ahir, poden continuar augmentant durant tota la tardor ja que la previsió és que els turistes puguin gaudir encara de les rutes BTT, el senderisme o de l’equitació entre altres. “La temporada ha estat molt positiva i l’increment de serveis ha estat notable, per això cal valorar la professionalització del sector per guanyar en qualitat”, va dir el responsable de màrqueting del Patronat, Juli Alegre.

Les empreses aposten per la millora dels serveis per oferir un producte de màxima qualitat

Des de l’associació d’empreses d’activitats d’aventura van destacar l’esforç dels últims quatre anys a netejar de vegetació i obstacles el curs de la Noguera Pallaresa i els miradors que donen al riu per oferir més visibilitat i augmentar la seguretat per a les baixades de ràfting. Uns treballs que compten amb el suport del consell del Sobirà i de la Diputació. Enguany s’intervindrà a la zona d’Arboló, on es preveu obrir tres nous espais d’accés al riu per facilitar l’entrada de les barques. Dolcet va assegurar que les empreses han fet una gran aposta per la qualitat dels seus serveis i per millorar les infraestructures. “Tot això fa que l’oferta que actualment oferim al Pirineu de Lleida no tingui res a envejar a qualsevol altra de la resta del món. És excepcional i de molta qualitat”, va dir Dolcet. Va assegurar que aquesta temporada la presa de l’Hostalet, que permet navegar fins a una cinquantena de quilòmetres de la Noguera Pallaresa entre Llavorsí i la Pobla de Segur, ha estat un dels atractius de la temporada.

Demanen ajustar el pas per la presa de l’Hostalet per guanyar seguretat Un dels atractius d’aquesta temporada d’esports d’aventura ha estat la possibilitat de navegar per la Pallaresa a través del pas de la presa de l’Hostalet a Sort. Tanmateix, des de les empreses d’esports d’aventura van apuntar la necessitat de fer ajustaments en aquesta infraestructura per facilitar la navegació. Segons Dolcet, en cims de desglaç alt, principalment a la primavera, quan el cabal del riu supera els 45 metres cúbics és difícil garantir la seguretat i la navegabilitat en aquest tram del pas. “Caldrà que els tècnics analitzin l’obra i es duguin a terme els ajustaments necessaris”, va dir. Va explicar que s’ha pogut acabar la campanya amb un bon cabal d’aigua malgrat la manca de pluja i pel “desgast” produït pel campionat del món de piragüisme de Sort al juliol. Tanmateix, “s’ha finalitzat amb un òptim cabal gràcies als equilibris de les empreses i Endesa”, va dir.

tracking