SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Cogul i Cervià, primers a recollir residus porta a porta a la comarca

Els consistoris n’estudien l’aplicació per donar millor servei i augmentar el reciclatge

El nou abocador de les Borges s’ha estrenat enguany.

El nou abocador de les Borges s’ha estrenat enguany.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments del Cogul i Cervià seran els primers a implantar la recollida d’escombraries porta a porta a les Garrigues. Així ho va assegurar el president del consell, Jaume Setó, i van confirmar les alcaldesses d’aquestes dos poblacions, Anna Torres i Mercè Rubió, respectivament. Al Cogul s’aplicarà un sistema mixt ja que els operaris municipals seran els encarregats de recollir el residus als domicilis segons els dies estipulats per a l’orgànica, cartró i paper, vidre, envasos, i la fracció no reciclable. L’empresa contractada pel consell (Jaume Oró) la traslladarà a l’abocador, mentre que les escombraries recollides de forma selectiva aniran a empreses especialitzades per reciclar-les. Setó va indicar que ja s’han fet diverses reunions amb l’alcaldessa per posar en marxa aquest sistema, que el consell veu amb bons ulls. En el cas de Cervià de les Garrigues, l’alcaldessa, Mercè Rubió, va explicar que ha demanat al consell que faci un estudi per posar en marxa la recollida domiciliària. “Reciclem molt poc i, d’altra banda, la població és cada vegada més envellida per la qual cosa a molts veïns se’ls fa difícil portar les bosses als contenidors. Per aquesta raó, el sistema porta a porta ens sembla una bona fórmula que servirà per apujar els índexs de reciclatge”, va explicar. Setó va indicar que el consell recolza aquestes iniciatives ja que no suposaran dificultats per a la recollida habitual. “Al contrari, facilitarà la tasca”, va afegir. Val a recordar que a finals de l’any passat el consell i la concessionària de la recollida d’escombraries Jaume Oró van començar a estudiar com posar en marxa aquest servei als pobles petits per analitzar-ne el funcionament abans de pensar a aplicar-los en grans poblacions.

Nou abocador que suposarà una pujada de taxes l’any que ve El president del consell, Jaume Setó, va assegurar aquest mes que la taxa d’escombraries es veurà encarida l’any vinent per l’aplicació del cànon de la Generalitat que penalitza l’entrada de cada tona de residus als abocadors, i per les obres d’ampliació de l’equipament de les Borges que es va estrenar aquest any. Setó ja va indicar també que s’haurà de replantejar el sistema de recollida selectiva ja que en els últims mesos els contenidors de paper i cartró de la majoria dels pobles estan desbordats. 

D’altra banda, cal destacar que les Garrigues és una de les comarques que menys reciclen de tot Catalunya encara que en els últims anys ha fet un esforç considerable i s’espera arribar al 40 per cent de cra a l’any que ve.

tracking