SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

Moren dos veïns de Balaguer en un accident a la C-26

Van col·lidir el turisme i un camió i va resultar ferida una dona que va ser traslladada a l’Arnau || El sinistre va provocar el tall de la carretera durant cinc hores per facilitar els serveis d’emergència

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos veïns de Balaguer, Antoni Andreu i Josep Armengol, de 75 i 77 anys, van morir ahir en un xoc entre un turisme i un camió a la carretera C-26 al seu pas per la Sentiu de Sió. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, l’accident va tenir lloc pocs minuts abans de les dos del migdia quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, els dos vehicles van col·lidir frontalment a l’altura del quilòmetre 33. Com a conseqüència de l’impacte, van morir el conductor i el copilot del turisme, mentre que un tercer ocupant, la dona d’una de les víctimes mortals, de 72 anys, va resultar ferida de gravetat i va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. També va resultar ferit el conductor del camió, que va ser atès in situ per contusions lleus.

A l’incident van intervenir set patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dos ambulàncies del SEM, els sanitaris del qual no van poder fer res per salvar la vida de les dos víctimes, que van morir a l’acte. Durant les tasques dels serveis d’emergència, els Mossos d’Esquadra van tallar la circulació en tots dos sentits de la marxa durant cinc hores, fet que va generar retencions de diversos quilòmetres. Poc després de les 19.00 hores s’havia restablert el trànsit i la circulació s’havia normalitzat. En el que va d’any, un total de 28 persones han mort en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes, set menys que les que es van registrar entre el gener i l’octubre de l’any passat. L’últim sinistre mortal va tenir lloc el 6 d’octubre passat a la carretera C-26 a Balaguer, uns quilòmetres més enllà de l’accident d’ahir. En aquell cas va morir un conductor de 30 anys al col·lidir frontalment el vehicle amb el qual viatjava amb un camió a la variant de la carretera C-26.

El mes de març passat també es va registrar un accident a la C-26 a Navès, en el qual va morir un motorista de 70 anys després d’una sortida de via. Pel que fa a l’edat, deu dels 28 lleidatans que van perdre la vida al volant tenien més de 65 anys.

En relació amb el conjunt de Catalunya, ja són 145 les persones que han perdut la vida a les carreteres interurbanes catalanes, segons les últimes dades que ha ofert el Servei Català de Trànsit, que alerta de l’augment de les víctimes més grans de 65 anys i recomana la renovació del permís de conduir cada cinc anys.

Primer sinistre de l’any amb més d’una víctima

El d’ahir va ser el primer sinistre de l’any amb més d’una víctima a les carreteres lleidatanes. L’últim va tenir lloc l’agost del 2018 a Bell-lloc d’Urgell, quan van morir dos veïns de Lleida i Artesa de Lleida. S’ha de destacar el que es va produir el dia 12 d’agost de l’any passat a la carretera C-12 al seu pas per Balaguer, quan van morir tres joves de 30, 24 i 23 anys.

L’accident es va registrar al quilòmetre 33 de la C-26, a la Sentiu de Sió, poc abans de les dos del migdia.

L’accident es va registrar al quilòmetre 33 de la C-26, a la Sentiu de Sió, poc abans de les dos del migdia.A.SÁNCHEZ

tracking