SEGRE

ESQUÍ INSTAL·LACIONS

Ferrocarrils projecta un nou pàrquing de 325 places a Port Ainé

Aval ambiental a l’actuació per augmentar la capacitat de l’estació || Ocuparà una superfície de més de 8.700 metres quadrats al costat d’una pista forestal

La zona d’estacionament actual, col·lapsada - En dies d’alta afluència d’esquiadors al llarg de la campanya d’esquí, Port Ainé ha arribat a tancar l’accés al no tenir places d’aparcament. A la imatge, l’accés a l’estació tall ...

La zona d’estacionament actual, col·lapsada - En dies d’alta afluència d’esquiadors al llarg de la campanya d’esquí, Port Ainé ha arribat a tancar l’accés al no tenir places d’aparcament. A la imatge, l’accés a l’estació tall ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Port Ainé tindrà un nou aparcament per a 325 vehicles al peu de les pistes d’esquí. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), titular de l’estació, projecta construir aquesta zona d’estacionament juntament amb un vial d’accés i una connexió amb les pistes. El nou pàrquing serà al costat del camí forestal que va cap a la Torreta d’Orri i ocuparà una superfície de més de 8.700 metres quadrats dividits en dos plataformes que estaran connectades mitjançant una rampa, segons consta en una resolució de la conselleria de Territori. De moment, la Generalitat ha eximit FGC (propietària de Port Ainé) de sotmetre el projecte a una avaluació ambiental ordinària, la qual cosa aplana l’obtenció de permisos.

L’actual zona d’estacionament és insuficient en moments d’alta afluència d’esquiadors durant la temporada d’hivern. En reiterades ocasions, FGC s’ha vist obligada a tancar l’accés al pàrquing i els visitants han aparcat a la carretera per accedir a peu a les pistes. Així mateix, diverses vegades han derivat els esquiadors a Espot, també de Ferrocarrils. L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va explicar que “Port Ainé s’està quedant petit” i “a més d’ampliar el domini esquiable també s’han de millorar els serveis”. Sabarich també va apuntar que s’han dut a terme treballs de millora a la carretera d’accés. Val a recordar que l’ajuntament de Rialp, municipi en el qual s’ubica l’estació d’esquí, ja va anunciar a començaments d’any que demanarà a la Generalitat de Catalunya que s’ampliï l’extensió i els serveis del domini.

Port Ainé preveu inaugrar aquesta campanya d’hivern el proper 29 de novembre (el mateix dia que Espot), encara que tot dependrà de les condicions meteorològiques i de la qualitat de la neu. Val a recordar que per a aquesta temporada, FGC ha desplegat 11 nous canons de neu a les pistes de la Carena i la Carrerada (vegeu SEGRE de dimarts). Mentrestant, a Espot continuen les obres per instal·lar el nou telecadira d’accés a les pistes, que s’estrenarà aquesta campanya d’hivern i substituirà el que es va avariar l’hivern passat i va ser impossible de reparar.

Lleida

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adquirit per 735.000 euros recanvis i peces per als trens de la línia de Lleida a la Pobla de Segur. En concret es tracta de peces del sistema de ventilació, del sistema motor i de tracció.

La finalitat d’aquest subministrament és de poder disposar d’un estoc suficient de material quan es produeixin avaries en algun dels dos combois de la línia. Aquestes peces han estat adquirides a la mateixa firma que va fabricar els dos trens, a Stadler Service.

El tren de la Pobla va superar l’any passat la xifra de 230.000 viatgers i Ferrocarrils espera un nou comboi per a la línia, que començarà a funcionar l’any que ve. Serà el tercer i s’afegirà als dos actuals estrenats el juliol del 2016, i permetrà que les operacions periòdiques de manteniment dels combois no afectin el servei, ja que actualment queda reduït temporalment si falta una de les dos màquines. Una vegada entri en servei aquest nou tren, l’objectiu de FGC és millorar els horaris i trajectes d’aquesta línia.

L’adquisició del nou tren per a la línia de la Pobla va quedar paralitzada la tardor del 2017 després de l’aplicació de l’article 155 pel procés independentista. Els tràmits es van reprendre el 2018 i es va tornar a iniciar la licitació per autoritzar la compra del comboi. L’adquisició d’una nova unitat va ser avalada per l’increment de la demanda que ha experimentat la línia en els últims anys.

Els altres dos trens van costar a l’empresa pública de la Generalitat 9,4 milions. L’estiu passat també es van adjudicar per 2,4 milions d’euros la renovació de cinc túnels de la línia les obres dels quals estaran enllestides el proper mes de febrer.

tracking