SEGRE

SEGURETAT EQUIPAMENTS

La Baronia regula l'accés al Forat del Bulli per acabar amb els col·lapses

Habilita una àrea d’estacionament per a cinquanta vehicles i uns urinaris públics

Milers de turistes visiten aquest barranc durant l’any.

Milers de turistes visiten aquest barranc durant l’any.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Baronia de Rialb ha donat llum verda al projecte per regular l’accés al barranc del Forat del Bulli i frenar així el col·lapse de vehicles que es registra a la zona durant els mesos d’estiu i caps de setmana. L’alcalde, Antonio Reig, va assegurar que el projecte, que ha sortit a informació pública i que compta amb un pressupost de 111.488 euros, ha de permetre augmentar la seguretat per als turistes en els dies amb més visitants. “L’accés a aquest barranc, en el qual es practica barranquisme, està desbordat i és impossible que hi accedeixi un vehicle d’emergència o de bombers”, va dir Reig.

El consistori habilitarà una àrea que tindrà una capacitat per a una cinquantena de vehicles. “La capacitat que creiem que pot suportar el camí i atendre així possibles emergències”, va dir. A més, es preveu la construcció d’uns urinaris públics per als turistes. Aquesta iniciativa compta amb una ajuda del fons europeu Leader i fons propis de l’ajuntament. Segons Reig les obres s’han d’iniciar com més aviat millor perquè puguin estar finalitzades abans de les vacances de Setmana Santa de l’any vinent.

El consistori de la Baronia de Rialb pren aquesta mesura per prevenir dels riscos davant de possibles incendis al municipi. Segons Reig, l’objectiu és “evitar una catàstrofe en cas d’incendi”. La Baronia de Rialb és el municipi de Catalunya amb el risc més alt de patir un gran incendi en el qual es podrien cremar fins a 20.000 hectàrees de massa forestal. “Això és el que ens mou a aplicar mesures de prevenció perquè si no fem alguna cosa podria passar el que ningú no vol. L’estat actual és molt perillós i hem d’actuar com més aviat millor”, va explicar.

tracking