SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

L'alcalde d'Almacelles defensa que les contractacions són legals

Josep Ibarz està investigat per prevaricació || El primer edil assegura que “tots els casos han passat per junta de govern i el secretari no va posar-hi cap objecció”

Josep Ibarz és alcalde d’Almacelles des del 2003.

Josep Ibarz és alcalde d’Almacelles des del 2003.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz (JxCat), va defensar ahir la seua tasca al capdavant de l’ajuntament i va assegurar taxativament que “totes les contractacions que ha fet l’ajuntament han estat de manera legal i transparent, han passat per la junta de govern i no hi ha hagut cap objecció per part del secretari”. Ibarz va replicar així la investigació oberta contra ell per un presumpte delicte de prevaricació i després que l’Audiència hagi desestimat el seu recurs en el qual demanava que el cas s’arxivés, com va publicar SEGRE ahir. Josep Ibarz també va afirmar que, “fins ara, ningú no ens ha comunicat aquesta interlocutòria però, en tot cas, puc dir que estic tranquil i tinc plena confiança en la justícia”. El primer edil d’Almacelles també va afirmar que “totes les administracions contracten per la via d’urgència. El nostre ajuntament ha publicat totes les ofertes, som transparents”.

La Fiscalia es va querellar contra Ibarz a finals de l’any 2016 després de la denúncia un any abans de la regidora d’Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí. El Ministeri Públic considera que hauria incorregut en un delicte de prevaricació per “contractacions a dit”. Ibarz va demanar sobreseure el cas, però l’Audiència ho ha denegat al considerar que “hi ha base indiciària suficient a les diligències d’instrucció practicades, fonamentalment la prova documental i la declaració de testimonis (...) que se centren bàsicament en el fet que Josep Ibarz, com a alcalde d’Almacelles, ha participat suposadament en la contractació irregular i arbitrària d’un total de 37 treballadors de l’esmentat consistori, alguns dels quals amb relació personal, familiar o política amb ell”. Sobre aquest últim aspecte, Ibarz va afirmar que “entre els contractats no hi ha cap familiar ni amic, són tot invencions i ganes de fer-me mal”. El primer edil també va afirmar que “l’escorcoll que van fer els Mossos es va fer de forma irregular sense presentar cap autorització judicial”.

L’Audiència ha denegat que s’arxivi el cas al veure indicis

El Ministeri Públic es va querellar contra Josep Ibarz a finals de l’any 2016 per un presumpte delicte de prevaricació per “contractacions a dit” al considerar que “ha anat conformant la plantilla de l’ajuntament d’Almacelles atenent el seu sol criteri, fins i tot sabent que havia de convocar públicament les places”. El primer edil va recórrer davant de l’Audiència perquè arxivés el cas, però ho ha denegat al considerar que hi ha indicis de delicte. Recorda que “durant 13 anys de mandat de l’alcalde, malgrat haver augmentat la plantilla en 60 persones, únicament hi va haver un concurs públic”. Els Mossos van escorcollar el 15 de novembre del 2016 l’ajuntament per recollir informació sobre 37 contractes laborals, alguns firmats el 2004. L’escorcoll es va allargar durant vuit hores.

tracking