SEGRE

Balaguer, epicentre de l'alimentació sostenible, saludable i rebel

La Fira d’Alimentació i Salut torna el 26 i 27 d’octubre estrenant un espai per a infants i més d’una quarantena d’activitats

Balaguer, epicentre de l'alimentació sostenible, saludable i rebel

Balaguer, epicentre de l'alimentació sostenible, saludable i rebel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Alimentació i Salut torna a Balaguer el pròxim 26 i 27 d’octubre centrant la seva atenció en la nutrició saludable i sostenible en la seva 12a edició. Més de 40 activitats i conferències ompliran el pavelló d’Inpacsa que, per primera vegada, comptarà també amb una sèrie d’activitats centrades en educar els més petits de la casa en alimentació saludable.

Al llarg del cap de setmana ponents de reputat prestigi compartiran els seus coneixements i experiència amb els assistents. Metges psicòlegs i nutricionistes copen el gruix del cartell amb conferències sobre alimentació conscient, dietes depuratives o la medicina natural. Destaca especialment la conferència del dietista Gabor Smit sobre alimentació rebel, aplicant criteris de salut i transformació social. També la conferència del doctor Patrick Quantem, ex-metge belga i investigador de la salut que reflexionarà sobre el paper de la ciència en la salut i la medicina.

La fira també obre un espai a reflexionar sobre les polítiques agràries vinculades a la nostra alimentació. Així doncs especialistes com Javier Guzmán, de Justicia Alimentària, parlaran de la carn que fa emmalaltir i contamina el planeta, el biòleg Evarist March compartirà els coneixement sobre les herbes silvestres en el nostre temps i la doctora i enginyera agrònoma Marisol Garrido donarà a conèixer l’agricultura biodinàmica del futur.

D’altra banda la fira comptarà també amb activitats de caire més pràctic com degustacions, o cates de vi i cervesa. A més, la xef Cristina Manyer realitzarà un taller de dolços sans i deliciosos sense sucres i el cuiner i escriptor Javier Medvedovsky farà un taller de pastisseria vegana.

Espai Kids

Per primera vegada el certamen comptarà amb un espai dedicat específicament pels més menuts a través d l’Espai Kids on podran gaudir de l’alimentació saludables a través dels tallers de cuina i altres activitats de lleure. També hi haurà tallers per aprendre a fer sabó, un altre per fer pomades i una hora del conte en anglès. 

Productors al Mercat

El Mercat de la Terra preveu reunir al voltant d’un centenar de productors que presentaran als visitants una oferta d’aliments i productes artesanals elaborats sota uns valors de defensa del medi ambient, la sostenibilitat i la justícia social.

En els últims anys el creixement exponencial de la Fira d’Alimentació i Salut ha convertit Balaguer en un pol d’atracció pels interessats en la bona alimentació, el respecte pel medi ambient i la defensa de les teràpies naturals que reuneix cada any unes 6.000 persones arribats de diferents punts de Catalunya i de la resta de l’Estat així com també d’altres països.

tracking