SEGRE

PANORAMA

Anglesola se solidaritza amb un veí detingut a les protestes per la sentència

Dos-cents arrestats a tot Catalunya

Concentració a Anglesola, en favor del veí Ionut, detingut a les protestes, i la seua família.

Concentració a Anglesola, en favor del veí Ionut, detingut a les protestes, i la seua família.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nombroses persones es van concentrar ahir a la nit a la plaça de l’Església d’Anglesola per mostrar suport al jove Ionut Remus Bercea, un veí de la localitat que va ser detingut divendres a Lleida i ahir va ingressar en presó preventiva a l’espera de judici. La convocatòria la va fer l’assemblea local de l’ANC amb l’objectiu de “denunciar i condemnar la violència extrema per part de la Policia Nacional en els últims dies”, alhora que va reclamar “llibertat per a tots els presos polítics”. Durant el parlament, van dir que “Ionut va anar a defensar la llibertat del país i li van arrabassar la seua”.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, i el president del Parlament, Roger Torrent, es van reunir ahir per analitzar les possibles vulneracions de drets pel que fa a l’aplicació dels protocols d’actuació dels cossos de seguretat, i van fer especial recalcament en l’ús de pilotes de goma, prohibides pel Parlament, arran de les intervencions policials dels últims dies. En aquest sentit els dos van coincidir a demanar que es compleixin les resolucions del Parlament i deixin d’utilitzar-se aquests projectils.

Els dos detinguts diumenge pels Mossos d’Esquadra a Soses van quedar ahir en llibertat

Des que van començar els disturbis fa una setmana a Catalunya s’han detingut més de dos-centes persones, vint-i-cinc de les quals van sortir ahir en llibertat provisional a Barcelona. Pel que fa a ferits, fins ahir hi n’havia uns quatre-cents, dels quals dotze encara estaven hospitalitzats, dos d’ells greus (un policia i una manifestant).

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van deixar en llibertat amb càrrecs els dos veïns d’Alcarràs que van detenir diumenge passat a l’A-2 a Soses. Van ser arrestats perquè els van trobar material “per fer sabotatges”, segons la policia catalana. A Lleida, un total de 42 persones han estat arrestades pels disturbis, de les quals cinc han estat empresonades, suposadament per agredir agents.

tracking