SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen set anys per a dos acusats de clonar targetes de crèdit

Dos homes que van ser detinguts a la duana de la Farga de Moles l’any 2011 || Els van intervenir material informàtic per manipular i 18.900 euros en efectiu

Imatge del material informàtic, les targetes, els mòbils i els diners confiscats als acusats.

Imatge del material informàtic, les targetes, els mòbils i els diners confiscats als acusats.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita sengles condemnes de set anys de presó per a dos homes, un de nacionalitat russa de 46 anys i un altre lituà i de 38, acusats de clonar targetes de crèdit. Se’ls imputa els delictes de falsificació de targetes de crèdit (cinc anys) i contraban (dos anys).

Els dos investigats van ser arrestats per la Guàrdia Civil el 20 d’agost de l’any 2011 a la duana de la Farga de Moles. Estava previst que el judici se celebrés demà a l’Audiència de Lleida però s’ha suspès per causes que no han transcendit.

Portaven un gravador amb el qual podien duplicar targetes sense que els titulars ho sabessin

La Guàrdia Civil va aturar els dos homes el matí del 20 d’agost de l’any 2011 a la duana. Van escorcollar el seu vehicle i van trobar un gravador de targetes de crèdit i dèbit, un ordinador personal amb el programa informàtic apte per fer la clonació, vint-i-una targes amb la banda magnètica en blanc i 17.900 euros en bitllets de 500, 100 i 50 euros, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic. Després de la seua detenció, la Guàrdia Civil va obrir una investigació per determinar si els processats formaven part d’una banda organitzada.

Amb el material intervingut pels agents, els dos acusats podrien haver clonat una vintena de targetes després d’obtenir la documentació de les reals. Amb les targetes clonades els estafadors podrien efectuar compres i sostreure diners de comptes corrents a través d’internet sense que els seus titulars fossin conscients del frau.

L’skimming és la clonació de targetes de crèdit o dèbit. Consisteix en la duplicació de targes sense el consentiment del propietari. Un aparell anomenat skimmer, un escàner lector de bandes magnètiques, captura tota la informació bancària de la targeta al passar-la.

El mes de febrer passat, els Mossos d’Esquadra van detenir un home acusat de manipular caixers automàtics per posteriorment robar als clients que hi treien diners.

tracking