SEGRE

POLÍTICA PLENS

Els habitatges buits de bancs i empreses a la Seu pagaran un 50% més d'IBI

El ple aprova aquesta mesura, que busca augmentar l’oferta de lloguer al municipi

Habitatges de la Seu propietat d’un grup d’inversors.

Habitatges de la Seu propietat d’un grup d’inversors.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell cobrarà un recàrrec del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) als habitatges desocupats en mans de bancs, empreses i particulars propietaris d’un gran nombre de residències. Així ho va acordar ahir a la nit el ple, amb els vots a favor de l’equip de govern de JxCat i ERC i els sufragis en contra de Compromís, a l’oposició. La CUP no va assistir a la sessió.

Aquesta mesura arriba després de constatar que nombrosos pisos de la localitat es troben buits de forma permanent. Pretén incentivar els titulars a posar-los de lloguer i facilitar l’accés a l’habitatge als veïns del municipi.

L’acord del ple preveu modificar l’ordenança de l’IBI, si bé el criteri per aplicar la penalització del 50% està encara per establir. Així mateix, aplicar aquesta mesura requerirà establir una llista d’immobles buits de forma permanent.

El vicealcalde, Francesc Viaplana (ERC), va puntualitzar que el recàrrec no afectarà segones residències, ni tampoc famílies de municipis de la comarca que adquireixin un habitatge a la Seu per residir-hi “quan no els sigui possible seguir en una zona rural”. El consistori espera aprovar el text definitiu abans de final d’any.

Al marge d’aquest futur recàrrec, el ple de la Seu va donar llum verda també a una pujada del 2,8% de l’impost de l’IBI. L’equip de govern va considerar la mesura com “una actualització i no un increment” i la va justificar explicant que “després de dos anys amb pressupostos prorrogats, es feia necessari sumar l’augment de l’IPC a la taxa per ajustar l’impost a l’evolució econòmica, alinear els ingressos amb les despeses i aconseguir una bona gestió econòmica”.

tracking