SEGRE

Pluges torrencials tallen carreteres al pla de Lleida

Els Bombers reben 258 avisos de les Garriges i el Pla d'Urgell

Durant la nit del 22 al 23 d'octubre.

Pluges torrencials al pla de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pluges torrencials que van arribar a superar els 200 litres per metre quadrat van posar fi ahir a la nit de forma abrupta a un any de sequera. Ho van fer inundant diverses poblacions de les comarques del pla. Això va succeir en localitats com l’Albi, Arbeca i Vila-sana, on carrers sencers van quedar submergits. També va tenir lloc en algunes zones de municipis com Mollerussa i Tàrrega. Els bombers han rebut fins a les 8.00 hores 258 avisos pel temporal, en una nit en la qual també van sufocar un incendi a Argal a Miralcamp.

La magnitud del temporal va portar Protecció Civil a emetre un avís que instava els veïns de les Garrigues a “quedar-se a casa” i a “evitar la mobilitat” a tot el sud de Lleida (vegeu el desglossament). L’aigua va arribar a tallar l’autopista AP-2 al seu pas per Albatàrrec i l’N-240 a les Borges Blanques, així com carreteres de la xarxa secundària com la C-233 a Castelldans i diferents accessos a pobles, entollats o travessats per corrents que impedien circular.

A les 12.00 hores, segons el Servei Català de Trànsit, es mantenen tallades al pla de Lleida les següents carreteres: C-230a a Lleida, C-233 a Castelldans, L-200 entre Borges i Mollerussa, LV-2001 entre Mollerusas i Torregrossa, LV-2012 entre Borges Blanques i Tarrés, LV-2013 a la Floresta, LV-7013 entre el Vilosell i l'Albi, LV-7022 entre Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida i LV-7023 a Castellans. Cliqui en aquest enllaç per consultar l'estat del trànsit en temps real

Clavegueres desbordades van tancar diversos carrers de Tàrrega i Mollerussa mentre garatges del carrer Antoni Gaudí de Vila-sana es negaven gairebé fins al sostre. També hi va haver talls de llum en localitats com el Palau d’Anglesola i bona part de Bellpuig. En aquesta última, la planta potabilitzadora va quedar aturada, la qual cosa va deixar sense aigua de boca els habitatges que no tenien dipòsit propi. L’Ondara va sortir del seu curs a Tàrrega mentre Agramunt vigilava la zona inundable del Sió, informa Segre Tàrrega. La CHE ja va alertar dilluns de forts augments del cabal en aquests dos rius, així com a la Noguera Pallaresa i el Segre. En aquest últim, el pantà d’Oliana va alliberar cabal fins a Rialb, a fi de tenir espai lliure per contenir una possible avinguda. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va recomanar precaució a prop del curs. A mitjanit, el cabal al seu pas per la ciutat havia passat de 9 a 58 metres cúbics per segon.

Dos desapareguts a Vilaverd, dos més a Vimbodí i dos ponts caiguts

Una mare i el seu fill van desaparèixer ahir a la nit a Vilaverd (Conca de Barberà), quan el bungalou on eren va ser arrossegat per l’avinguda del Francolí. Així mateix, es buscaven dos persones que viatjaven en un cotxe arrossegat per l’aigua a Vimbodí. El Francolí va arrossegar a més dos ponts a Conca de Barberà. Les pluges van tallar tres carreteres a Girona i dos a Tarragona.

L’autopista AP-7 va quedar tallada a Cambrils per una inundació. Les precipitacions van afectar també la circulació de trens.

D’altra banda, a Sant Antoni (Eivissa) van caure dos-cents arbres en un tram de set quilòmetres per un tornado.

Els carrers de l'Albi, convertits en un mar ahir a la nit.

Pluges torrencials inunden carrers i baixos de cases i tallen carreteres al pla de LleidaRut Camí

tracking