SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó després d'amagar-se sota el llit de l'ex a Fraga

Pena de deu mesos de presó per trencar l’ordre d’allunyament || És reincident i li acabaven de notificar la prohibició

Els fets van tenir lloc a Fraga el maig de l’any passat.

Els fets van tenir lloc a Fraga el maig de l’any passat.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Osca ha condemnat a deu mesos de presó un home que es va amagar sota del llit de la seua exparella just després que li notifiquessin l’ordre d’allunyament respecte a la víctima. Es dóna la circumstància que el condemnat és reincident i el jutjat de Violència sobre la dona número 1 de Lleida ja el va condemnar l’any 2017 a mig any de presó per trencar la mesura cautelar.

Els fets van tenir lloc el 7 de maig de l’any passat, segons la sentència a la qual ha tingut accés aquest diari, “instants després que es dictés al jutjat d’Instrucció 1 de Fraga la interlocutòria en aquesta mateixa data en què es va adoptar l’ordre de protecció que li impedia aproximar-se a la víctima, al seu domicili, lloc de treball o qualsevol lloc en què aquesta es trobés a una distància inferior a cent metres”.

L’home va al·legar que no es va veure amb l’ex, que no volia delinquir i que hi va anar a buscar roba

L’Audiència també recorda que “la resolució li va ser notificada personalment, i li van fer els apercebiments legals”, malgrat això, “es va adreçar quan va sortir del jutjat al domicili de la víctima a Fraga i va accedir a l’interior, on va ser localitzat amagat sota d’un llit pels agents de la Guàrdia Civil”.

L’home va ser condemnat inicialment pel jutjat Penal 1 de Fraga però va interposar un recurs davant de l’Audiència d’Osca en què al·legava diversos motius, com que s’havia vulnerat la seua presumpció d’innocència, que “ni tan sols es van veure l’acusat i la denunciant”, “que mai va tenir la intenció de delinquir” i que “va accedir al domicili per emportar-se roba i estris personals o veure el seu fill”.

Uns arguments que el tribunal desestima. Afirma que era conscient que estava cometent un delicte i que hi ha prou proves que ho acrediten com la declaració dels dos agents de la Guàrdia Civil que van anar fins a l’habitatge, que “van trobar l’acusat amagat sota d’un llit i van procedir a detenir-lo”. La víctima es va negar a declarar al judici però, segons l’Audiència, això “és prescindible atesa la rotunditat de la declaració dels testimonis”.

tracking