SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Àger aprova la primera norma que limita els pisos turístics de Lleida

Només donarà quatre llicències a l’any i n’exigirà dos de residència per optar-hi

Imatge d’arxiu d’una vista d’Àger.

Imatge d’arxiu d’una vista d’Àger.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple d’Àger va aprovar dimecres la primera normativa a Lleida que limita els habitatges d’ús turístic (HUT). L’ordenança estableix que el consistori no podrà atorgar més de quatre llicències a l’any, mentre que els propietaris o empreses només podran donar d’alta un HUT en cada anualitat. Per poder registrar-los, els amos hauran de portar inscrits al padró municipal un mínim de dos anys. El mateix passa amb les empreses, la seu social de les quals haurà de portar el mateix temps a la localitat. L’alcaldessa, Mireia Burgués (JxCat), va explicar que Àger té uns trenta HUT i “no hi ha gaires pisos de lloguer” disponibles per residir-hi. Va assenyalar que això suposa una dificultat a l’hora de trobar habitatge.

Així mateix, l’ordenança preveu sancions per als que la incompleixin, que oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros i les infraccions greus i molt greus poden comportar que els HUT siguin eliminats del registre entre un i dos anys. Fonts d’Independents x Àger-AM, a l’oposició, van explicar que es van abstenir en la votació perquè “no van aclarir la manera de sancionar” els incompliments de l’ordenança.

L’ajuntament de Vielha va intentar en l’anterior mandat aprovar una normativa que regulés els HUT, encara que sense èxit. UA portava aquesta mesura al programa electoral, si bé no hi ha hagut moviments fins ara. Val a recordar que a Lleida hi ha 3.035 HUT (vegeu SEGRE del 8 d’octubre).

Ocupacions del 90% en hotels per al pont de Tots Sants Els hotels de Lleida oberts durant el pont de Tots Sants ja compten amb una ocupació d’entre el 80 i el 90% de les places. Així ho va explicar el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, que va puntualitzar que la meitat dels establiments del Pirineu, aproximadament, es troben tancats a l’espera que comenci la temporada d’esquí. Castellarnau va apuntar que “molts hotels penjaran el cartell de complet”. Per la seua part, les cases rurals compten amb una ocupació del 80% i els càmpings preveuen omplir els bungalous.

tracking