SEGRE

ESNOTICIA

L'aigua aïlla pobles i danya el subministrament de boca

Afectació en els accessos als municipis i danys al Canal d’Urgell a les Garrigues i el Segrià || Camps negats i camins rurals destrossats

El barranc de la Femosa desbordat al seu pas per Artesa de Lleida, on va tallar completament la carretera L-702.

El barranc de la Femosa desbordat al seu pas per Artesa de Lleida, on va tallar completament la carretera L-702.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aigua que va caure durant la tempesta de dilluns va tallar ahir vint trams de carreteres de les Garrigues i el Pla d’Urgell i va deixar diversos pobles i empreses aïllats durant el dia, com el Vilosell o Miralcamp, on fins entrada la nit no es va poder obrir algun dels accessos a aquests municipis al disminuir el nivell de l’aigua. Així mateix, el Canal d’Urgell va vetar el consum d’aigua de boca a prop de 120 municipis de la Noguera, el Pla, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià per l’alt grau de terbolesa, i la ruptura de canonades a la xarxa de proveïment de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues va deixar 11 municipis més d’aquesta comarca sense subministrament d’aigua de boca.

Les carreteres secundàries més afectades van ser les que donen accés a Castelldans; Miralcamp; l’Albi; les Borges Blanques; la Floresta; Maldà; Puigverd de Lleida; Cervià de les Garrigues, també la carretera N-II a Sidamon, Mollerussa, Fondarella i Bell-lloc; la carretera d’Artesa de Lleida a Lleida i l’Ll-11 a Lleida capital o l’L-201 a Belianes. A la tarda, els talls es van estendre a poblacions com Linyola i Barbens, i la C-230a a Lleida. A l’A-2 es va tallar la sortida de Sidamon en direcció a Barcelona, la de Fondarella i els Alamús.

El barranc de la Femosa, entre les Garrigues i el Segrià, va negar camps i va inundar trams de l’N-240

Per la seua part, el president del Canal d’Urgell, Amadeu Ros, va avançar que els danys al canal principal seran elevats i que al tram inferior de la quarta séquia a Arbeca també està afectada. Va assegurar que els desaigües de Vilanova de Bellpuig, Vila-sana i Golmés van quedar desbordats per l’aigua. Durant la jornada va quedar desbordat el torrent de la Femosa, de les Garrigues al Segrià, el riu Gorg a l’Albi, el Set a l’Albagés i el torrent del Fons d’Arbeca, o l’Ondara a l’Urgell i el Pla. D’altra banda, el pantà d’Oliana turbinava ahir 60 metres cúbics per segon i el sistema Segre-Rialb rebia 200 metres cúbics per segon. D’altra banda, a l’N-230 a Vielha es va produir un despreniment de roques a la calçada i un altre al municipi de Sant Esteve de la Sarga per la pluja.

tracking