SEGRE

TURISME ALLOTJAMENTS

Una al·legació del BBVA frena el traspàs del resort de Boí Taüll i deixa l'obertura en escac

El jutjat no fa efectiva l’adjudicació dels actius de Nozar al grup de Reus que hi va licitar || Això deixa en l’aire la subrogació de contractes de quaranta-sis empleats dels hotels i els restaurants

L’estació, propietat de la Generalitat, va fer públiques ahir fotos de neu al seu domini esquiable.

L’estació, propietat de la Generalitat, va fer públiques ahir fotos de neu al seu domini esquiable.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El traspàs del resort de Boí Taüll al grup empresarial de Reus que se’l va adjudicar en subhasta el 10 d’octubre passat ha quedat paralitzat, quan falta poc més d’un mes per a l’inici de la temporada d’esquí. Una al·legació del BBVA ha posat en perill la reobertura aquest hivern de tres dels sis establiments hotelers del Pla de l’Ermita i crea incertesa sobre els llocs de treball de les 46 persones que treballen en allotjaments i restaurants.

La plantilla estava convocada avui per formalitzar la subrogació dels contractes i conèixer el projecte de l’adjudicatari de la licitació, el grup d’empreses vinculades a l’operador turístic Viajes Para Ti. En lloc d’això, informaran els treballadors de l’aturada en la liquidació de Promocions Turístiques de la Vall, filial del grup Nozar.

La firma en liquidació té crèdits amb el BBVA per valor de set milions. Són hipoteques sobre l’aparthotel La Solana i l’hotel Romànic. Aquests deutes no es van incloure entre les obligacions que haurà d’assumir l’adjudicatari del resort.

El banc va presentar al·legacions abans de la subhasta, que el jutge va rebutjar. En canvi, sí que en va estimar altres que es van presentar després de la licitació, que qüestionen que l’oferta de l’únic postor sigui adequada. Segons fonts pròximes al procés, el jutjat ha instat el grup de Reus a presentar una nova oferta, sense especificar com ha de modificar l’actual. Com a alternativa, pot presentar un acord amb l’entitat bancària.

Fer efectiva l’adjudicació implica transferir al grup de Reus la propietat de l’aparthotel La Solana i de l’hotel Taüll, així com el contracte de lloguer de l’hotel Romànic.

Representants de Promocions Turístiques de la Vall van indicar que no podran continuar gestionant aquests actius, després de dos pròrrogues concedides pel jutjat mercantil que supervisa la liquidació.

Tant aquestes fonts com el comitè d’empresa es van mostrar preocupats. Temen que no hi hagi acord entre el BBVA i l’adjudicatari per presentar una nova oferta acceptable per a les dos parts, o bé que aquest últim renunciï al no tenir temps per posar en marxa el resort per a aquesta temporada d’esquí.

tracking