SEGRE

ESNOTICIA

La normalitat torna al Pla i obren accessos a Mollerussa

Les pluges retarden la recol·lecció del panís de segona collita

Imatge de vehicles atrapats dimecres en un dels accessos a Miralcamp.

Imatge de vehicles atrapats dimecres en un dels accessos a Miralcamp.ESMERALDA FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La normalitat tornarà avui al Pla d’Urgell i reobrirà l’institut La Serra i el centre d’educació especial Siloé de Mollerussa. A més, ahir van quedar reoberts els accessos a la capital de la comarca des de Torregrossa i Miralcamp i es van suspendre setze de les vint-i-tres rutes escolars de la comarca. El president del consell, Rafel Panadés, va explicar que l’activitat a les dos escoles que quedaven tancades quedarà restablerta avui mateix.

Pel que fa a Bell-lloc, l’alcalde, Ramon Cònsola, va explicar que un mínim de quatre empreses continauven ahir greument afectades i que encara no s’havien pogut quantificar els danys de les pluges perquè les naus seguien inundades. Aquestes eren la malteria de Damm la Moravia, l’expositora de mobles Daicar, la fàbrica d’aliments per a animals Biologic Kali i la planta de llavors Batlle. A més, també es van detectar afectacions i descalçaments al camí entre Bell-lloc i els Alamús i el de Sidamon.

La neu va tornar durant el temporal a les cotes altes del Pirineu i a les pistes d’Espot i Baqueira

D’altra banda, Santi Caudevila (UP) va explicar que les pluges han estat beneficioses per als cultius de secà. No obstant, va apuntar que el panís de segona collita “no es podrà recollir fins d’aquí a quinze dies” i “en condicions molt dolentes”. Així mateix, Caudevila va assegurar “com més tard s’hagi plantat, pitjor serà la qualitat”, malgrat que va apuntar que “mentre no hi hagi gelades, la planta seguirà el seu curs”.

En un altre ordre de coses, la neu ha tornat a les cotes altes del Pirineu durant aquest temporal de pluges que ha arrasat les comarques del sud de Lleida. A més, la neu també va arribar a les pistes d’esquí d’Espot i Baqueira.

tracking