SEGRE

AIGUATS

Torra demana "reaccionar ràpidament" a les afectacions per les pluges

Perquè la collita d'oliva comença en quinze dies

Torra demana

Torra demana "reaccionar ràpidament" a les afectacions per les plugesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat la necessitat d'"actuar ràpidament" davant la "situació greu" que ha provocat els efectes de la llevantada a les comarques de la Conca de Barberà i les Garrigues. Concretament, Torra ha dit que s'ha d'actuar "encara més ràpid" del que es va fer a l'incendi de Ribera d'Ebre perquè la collita d'oliva comença en quinze dies, fet que posa en perill "el futur de la comarca i de la seva pagesia". Ho ha dit després de participar en el consell d'alcaldes de les Garrigues que s'ha celebrat a les Borges Blanques. També ha demanat als alcaldes que quantifiquin els danys i ha posat èmfasi en la necessitat de coordinació entre totes les administracions perquè "tothom tingui clar on adreçar-se".

Quim Torra ha encapçalat la reunió amb els alcaldes de les Garrigues que s'ha celebrat aquest diumenge al matí al Consell Comarcal a les Borges Blanques. També hi han participat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el conseller de Territori, Damià Calvet i la consellera d'Agricultura Teresa Jordà. La trobada ha servit perquè els alcaldes i alcaldesses traslladessin al govern la situació en què es troba cadascun dels municipis garriguencs.

Per la seva banda, Torra els hi ha demanat que quantifiquin els danys de béns públics i també dels particulars. "És important tenir les factures damunt de la taula per fer-hi front tots plegats", ha dit Torra.Una de les principals conclusions que s'ha desprès de la reunió és la necessitat de coordinació de totes les administracions, des dels mateixos ajuntaments passant pels consells comarcals, diputacions, el mateix govern i també l'estat espanyol. Segons Torra, aquest punt d'organització passa per una "finestreta única" en què tothom "tingui molt clar on adreçar les seves peticions d'ajut o del que sigui".

El president de la Generalitat ha recordat que en el Consell Executiu de dimarts s'aprovarà un acord de govern per donar "una resposta des de tots els departaments". També ha dit que, després d'això, tornaran "sobre el terreny" per explicar als alcaldes el pla d'actuació i com s'organitzaran.Durant l'atenció als mitjans de comunicació, Torra també ha volgut tenir un record i ha enviat una abraçada a les famílies de les quatre persones que encara estan desaparegudes. Ha remarcat que la "primera prioritat" a hores d'ara continua sent els treballs per trobar-les.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha agraït la visita del president i dels consellers i ha dit que és "un suport moral". També ha dit que sense l'ajuda de les administracions, són "incapaços d'arreglar tot el que l'aigua s'ha emportat en 24 hores" ja que la majoria dels pobles de la comarca afectats són "petits, amb poca infraestructura, amb problemes econòmics i pressupostos reduïts".

Quim Torra ha visitat aquest diumenge al matí l'Espluga de Francolí per seguir l'evolució de les feines que s'hi estan fent després de la llevantada. Després de la reunió amb els alcaldes i alcaldesses garriguencs, el president de la Generalitat també ha visitat el municipi de la Floresta per veure, de primera mà, els efectes del temporal.

tracking