SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

La Seu desplega 33 càmeres per vigilar nou equipaments públics

En període de proves, i funcionaran a finals d’any per evitar actes vandàlics

Una de les càmeres de videovigilància instal·lades a la Seu.

Una de les càmeres de videovigilància instal·lades a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha desplegat 33 càmeres de seguretat a la via pública que permetran a la Guàrdia Urbana vigilar nou equipaments públics de la ciutat amb imatges en temps real. Actualment es troben en període de proves i tenen com a finalitat combatre conductes incíviques i evitar danys per actes vandàlics. Aquests últims ocorren amb freqüència en algunes instal·lacions públiques.

Està previst que les proves per verificar que les càmeres funcionen finalitzin abans de final d’any i que, a partir de llavors, aquest nou sistema de videovigilància comenci a enregistrar imatges. Els equips estan repartits entre l’ascensor del Parc del Segre, l’exterior del pavelló poliesportiu i el camp de futbol; la plaça Joan Sansa, la plaça del Codina, l’edifici de les Monges, el parc de La Tolla del Bressol, l’aparcament per a autocaravanes, els Claustres del Racionero i la Torre Solsona. L’empresa que instal·la aquests equips i du a terme el manteniment s’encarrega dels tràmits necessaris per registrar les càmeres davant de la comissió de control de dispositius de videovigilància. Aquest organisme supervisa que la instal·lació dels aparells i el seu ús s’ajusti a la normativa. També serà necessari instal·lar cartells que adverteixin el públic de la presència d’aquests sistemes d’enregistrament en vídeo.

El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, va incidir en la necessitat de “controlar tots aquells punts susceptibles de patir vandalisme i que han ocasionat en repetides ocasions despeses al municipi per reparar els desperfectes”.

Així mateix, va descartar qualsevol voluntat d’“entrar en la intimitat dels veïns de la ciutat”. Les imatges gravades per les càmeres podran ser visualitzades per la policia en cas de necessitat.

tracking