SEGRE

MUNICIPIS EMERGÈNCIES

Més de 150 aspirants per cobrir sis places de bomber

A l’espera del traspàs del parc a la Diputació d’Osca

Imatge de la seu dels bombers del Baix Cinca, a Fraga.

Imatge de la seu dels bombers del Baix Cinca, a Fraga.JOSÉ DIAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 153 persones aspiren a cobrir les sis places de bombers que ha convocat la comarca del Baix Cinca, a l’espera del traspàs de la plantilla a la Diputació d’Osca (vegeu SEGRE de dimarts passat). El consell va obrir aquest mateix mes una bossa d’aspirants que ja s’ha tancat i, en aquests moments, s’està procedint a la valoració individual dels mèrits dels candidats, segons va explicar el president de la corporació, Marco Ibarz.

En concret, s’avaluen cursos de formació i experiència i s’analitza tota la documentació presentada, va indicar Ibarz, que es va mostrar sorprès pel nombre d’aspirants. Un cop que es confirmi la llista definitiva es passarà a convocar l’examen per seleccionar les sis persones que passaran a formar part de la plantilla de bombers del parc de Fraga, que ara compta amb 10 persones. El consell ha hagut d’ampliar el nombre de treballadors ja que el traspàs del parc a la Diputació d’Osca s’ha demorat vuit mesos, en concret fins al 30 de juny de l’any 2020.

El consell del Baix Cinca avalua ara la documentació que han presentat els candidats

De fet, s’havia d’haver fet efectiu aquest mes d’octubre, data en la qual es preveia que entrés en funcionament el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments d’Osca. Tanmateix, el Sindicat Professional de Bombers ha recorregut davant del jutge les bases de la convocatòria per cobrir les noves places d’aquest organisme i ara s’espera la decisió del magistrat, va indicar Ibarz.

tracking