SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Catorze anys i tres mesos de presó per violar la fillastra a Guissona

El condemnat va ingressar ahir a la presó després que ho decretés l’Audiència || La víctima va patir reiterades agressions dels 8 als 15 anys, quan va marxar de casa

El judici es va celebrar el passat 25 de setembre a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 25 de setembre a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 14 anys i tres mesos de presó un veí de Guissona de 44 anys, P.D.B.A., per violar reiteradament la seua fillastra des que la víctima tenia 8 anys fins als 15. A més, el tribunal va acordar ahir mateix l’ingrés a la presó per al condemnat, que hores després va entrar al Centre Penitenciari Ponent malgrat que la sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda.

L’Audiència condemna l’acusat, que va ser jutjat el passat 25 de setembre, per un delicte reiterat d’agressió sexual. A banda de la pena de presó, li imposa uns altres vuit anys de llibertat vigilada, una ordre d’allunyament de 15 anys i tres mesos i que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros pels danys morals ocasionats. El tribunal considera provat, com sostenien la Fiscalia i l’acusació particular, que l’home va violar reiteradament la seua fillastra entre els 8 i els 15 anys, quan la menor se’n va anar de casa.

La víctima, que porta tres anys de baixa laboral per l’ansietat i la depressió que pateix a causa dels abusos, va explicar en el judici que “quan [l’acusat] entrava per la porta sentia que vivia a l’infern”. La jove va afirmar que no va denunciar abans el seu padrastre perquè l’havia amenaçat de fer-los mal a la seua mare i al seu germà però que finalment ho va fer davant del temor que la seua germana, que ara té 10 anys, també fos víctima d’abusos.

La mare de la jove va reconèixer que l’acusat era “agressiu”, mentre que els pèrits del servei d’atenció a la víctima (EATAV) van afirmar que el relat de la víctima era “creïble” i que no presentava “fabulació” ni “contradiccions”.

En canvi, l’acusat, que només va respondre les preguntes del seu lletrat, va negar els fets i va assegurar que “mai he tocat les meues filles”.

La defensa va demanar l’absolució mentre que la Fiscalia va sol·licitar una condemna de 13 anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual continuada i l’acusació particular, 15 anys. A començaments d’octubre, l’Audiència també va condemnar un home a 10 anys de presó per abusos reiterats a la seua fillastra.

tracking