SEGRE

ECOLOGIA ESPÈCIES

Les carpes obliguen a renovar l'aigua de l'estany d'Ivars i Vila-sana per netejar-la

Buidant-lo i tornant-lo a omplir per oxigenar-lo i renovar-ne els nutrients

L’estany, vist des del mirador d’Ivars d’Urgell.

L’estany, vist des del mirador d’Ivars d’Urgell.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les carpes que remouen el llit de l’estany d’Ivars i Vila-sana enterboleixen les aigües i afavoreixen la proliferació d’algues que redueixen l’oxigen disponible per a altres espècies. Això obligarà a buidar parcialment el llac l’any que ve i després tornar a omplir-lo, a fi d’oxigenar l’aigua i renovar-ne els nutrients. El consorci que gestiona aquest espai natural recuperat durà a terme un estudi sobre la qualitat de l’aigua per determinar com fer-ho.

El Consorci de l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana va celebrar ahir el seu consell general amb la presència per primera vegada del nou president de la Diputació, Joan Talarn. Aquest va destacar el valor d’aquest espai com a “referent turístic i mediambiental de la comarca i de tot el pla de Lleida”. La sessió tenia com a objectiu aprovar el programa d’activitats de l’any vinent i va valorar la necessitat d’incorporar en pocs mesos un director tècnic, un càrrec que actualment està vacant. La seua funció és exercir funcions de coordinació, gestió ecològica i promoció.

D’altra banda, prossegueixen els treballs per actualitzar el Pla d’Usos i Gestió de l’estany, encarregats al biòleg Jordi Sargatal, que es preveu que pugui estar llest a començaments de l’any que ve.

El ple del consell també va comptar amb la presència del president del consell comarcal, Rafel Penedés, així com representants de la Generalitat, la Universitat de Lleida (UdL) i els consistoris d’Ivars d’Urgell i Vila-sana. Va aprovar la pròrroga del contracte de manteniment i vigilància de l’estany durant un any més i es va citar a abordar en una pròxima reunió la composició del consell executiu.

tracking