SEGRE

PLE ORDENANCES

Mollerussa apujarà un 30% l'IBI als habitatges que portin dos anys buits

Sense distinció entre grans i petits propietaris, per incentivar el lloguer de vivendes

L’abocador de Castellnou de Seana.

L’abocador de Castellnou de Seana.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern de Mollerussa (JxCat) aplicarà un recàrrec del 30% a l’impost de béns immobles (IBI) a tots els habitatges que faci més de dos anys que estiguin buits. Es tracta d’una proposta d’ERC que es debatrà en un ple extraordinari el 4 de novembre. Aquesta mesura busca incentivar els propietaris perquè posin els immobles sense ús a la borsa de vivendes que gestiona l’ajuntament.

Mentre que ajuntaments com la Seu i Almacelles han anunciat recàrrecs en l’IBI als habitatges buits en mans de grans propietaris com bancs i immobiliàries, el consistori de Mollerussa vol aplicar-ho a tot habitatge que faci dos anys que estigui buit, sigui d’una empresa o d’un particular. Així mateix, el municipi reduirà un 50% l’IBI d’immobles amb panells solars.

Puja un 10% la taxa de la recollida d’escombraries per l’increment dels impropis als contenidors

D’altra banda, Mollerussa incrementarà un 10% la taxa per a la recollida d’escombraries. L’alcalde, Marc Solsona, va explicar que la pujada està motivada perquè el cànon de residus augmenta un 14%, mentre que el preu del tractament d’aquests rebutjos a l’abocador de Castellnou ho fa en un 12%. També influeix el fet que en els últims tres anys han augmentat els residus impropis, escombraries que es tiren en un contenidor incorrecte, la qual cosa augmenta els costos. La modificació de l’ordenança inclourà una rebaixa a famílies nombroses i monoparentals amb menys ingressos.

L’alcalde, Marc Solsona, va indicar que l’objectiu del consistori és encarregar un estudi per valorar la viabilitat d’implantar un transport urbà públic a la ciutat.

També es proposarà canviar el conveni de col·laboració amb l’Associació de Protecció Civil de Mollerussa per aportar una col·laboració econòmica.

Així mateix, es modifica l’impost de vehicles de tracció mecànica per incorporar bonificacions del 75% als automòbils elèctrics i híbrids.

Encarreguen un estudi per valorar la viabilitat d’un transport urbà

Un altre dels punts del ple és la proposta d’adhesió a l’Associació de Municipis per a la Mobilitat Sostenible i el Transport Urbà (AMTU), que té com a finalitat contribuir a la millora del transport col·lectiu i proporcionar assessorament tècnic.

tracking