SEGRE

REG OBRES

El Canalet culmina la modernització del regadiu

En vuit anys hi han invertit 3,8 milions

Imatge de l’assemblea de regants del Canalet dimarts passat.

Imatge de l’assemblea de regants del Canalet dimarts passat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de regants de l’Alt Urgell, coneguda com el Canalet, va aprovar dimarts l’última fase de modernització de la seua àrea regable. Segons el vicepresident del Canalet, Justo Minguella, es tracta d’una actuació a la zona d’Altet-Boscarró amb una superfície de 65 hectàrees que actualment està en mans d’uns 22 propietaris. L’obra tindrà un cost d’uns 70.000 euros.

Minguella va indicar que l’objectiu és que les obres es puguin acabar abans de la temporada que ve, fet que permetria començar-la amb tota l’àrea regable amb reg a pressió, aspersors o degoteig, en lloc de regar a manta. El Canalet ha invertit en els últims vuit anys 3,8 milions d’euros per modernitzar el reg i aconseguir la màxima eficiència, la qual cosa els permet estalviar cada any l’aigua equivalent al consum d’aigua potable de la ciutat de Tàrrega, segons un estudi.

El Canalet compta amb unes 1.900 hectàrees regables, de les quals només 65 estan pendents de renovar. L’assemblea també va aprovar el preu de l’aigua, que és d’un cànon fix de 135 euros per cada hectàrea i un altre de variable de 0,14 euros per metre cúbic d’aigua utilitzada.

tracking