SEGRE

TERRITORI PROMOCIÓ

En marxa la comissió del Govern i el Sobirà per impulsar la comarca

Compromís de la Generalitat després de les protestes per la cancel·lació del festival Doctor Music || Les comunicacions i els Jocs d’Hivern, entre els temes centrals

La primera reunió celebrada ahir entre el Govern i el Sobirà per dinamitzar la comarca.

La primera reunió celebrada ahir entre el Govern i el Sobirà per dinamitzar la comarca.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de la Generalitat, del consell del Pallars Sobirà, alcaldes i agents socials de la comarca van constituir ahir la Comissió per a l’Estratègia de Dinamització Territorial, a fi d’impulsar l’economia de la zona i frenar l’envelliment i la despoblació. Durant la primera sessió d’aquesta comissió, les dos parts van abordar qüestions com la necessitat de millorar les comunicacions, el paper que ha de tenir el Sobirà en la candidatura catalana als Jocs d’Hivern del 2030 i els problemes de la ramaderia extensiva.

El Pallars Sobirà és la primera comarca en què l’Executiu català crea aquest organisme, sota el lema “Un país d’oportunitats, un país viu”. Va sorgir arran de les protestes del territori per la cancel·lació del festival Doctor Music, a causa de les negativa de l’ACA a autoritzar-lo en terrenys qualificats com a inundables a Escalarre.

El secretari d’Administració Local i Relacions amb Aran, Miquel Àngel Escobar, va indicar que a curt termini hauran de definir les prioritats immediates, analitzar-ne la viabilitat i les alternatives, i posar-les en marxa.

A mitjà termini, buscaran aplicar mesures que reforcin la singularitat del territori. Va remarcar que la comarca “ha de tenir la percepció real que el Govern és al seu costat, no com ara, que es veu com una institució llunyana”. Per la seua part, el president del consell comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, va destacar que aquesta comissió ha d’aconseguir que la Generalitat “escolti el món local i atorgui prioritat als temes que el territori reclama”.

tracking