SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Guissona projecta una nova via d'entrada directa a la zona industrial

Per evitar congestió i accidents en aquesta zona, amb un alt volum de trànsit

El camí d’accés a la zona industrial de Guissona.

El camí d’accés a la zona industrial de Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona projecta una nova entrada a la localitat per la zona industrial. Concretament, l’accés es durà a terme pel carrer Tapioles i connectarà directament amb el nou pàrquing de transports de BonÀrea i amb l’avinguda Verge del Claustre. El nou tram, actualment un camí sense asfaltar, té una longitud aproximada de dos quilòmetres fins a l’avinguda Verge del Claustre. Segons l’alcalde, Jaume Ars, l’obra permetrà descongestionar l’entrada principal a la zona urbana a l’avinguda de Tàrrega i que registra un volum diari de més de 4.000 vehicles. Aquesta elevada circulació de vehicles és motiu habitual de congestions i sinistres, i suposa un deteriorament important del ferm.

En l’actualitat, Guissona compta amb sis entrades a la població des de les carreteres de Cervera, Tàrrega, Ponts, Biosca, Massoteres i Sant Guim de la Plana. El consistori projecta també recuperar la variant d’accés a l’Eix Transversal amb algunes modificacions que impliquin un menor impacte a la ribera del Passerell i al parc de l’Estany.

Segons va explicar Jaume Ars, el departament de Territori i Sostenibilitat es va comprometre fa unes setmanes a portar a terme un estudi per poder projectar aquesta variant que comunicarà amb la carretera de Sant Guim i Vicfred. Per a l’alcalde, el pas de camions per l’interior de la població per accedir a la carretera de Sant Guim i a l’Eix és un altre dels problemes importants de mobilitat de Guissona.

El desembre de 2010 Guissona ja va presentar un estudi de variant des de la carretera C-451 a Massoteres que comunicava amb l’Eix Transversal a l’altura de Pujalt. La proposta contemplava un recorregut de tretze quilòmetres i una inversió de 26,7 milions d’euros.

tracking