SEGRE

SERVEIS GESTIÓ

La Generalitat comença a transferir la competència d'Emergències a Aran

Inicien el procés que es farà efectiu el 2023

Imatge d’arxiu d’un rescat dels Pompièrs d’Aran.

Imatge d’arxiu d’un rescat dels Pompièrs d’Aran.POMPIÈRS D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i el Conselh Generau d’Aran han iniciat el procés per al traspàs de la gestió dels serveis d’emergències i protecció civil en l’àmbit de la prevenció, l’extinció d’incendis i salvaments i rescats de muntanya que inclou, per exemple, els Pompièrs d’Aran.

D’aquesta forma, el director de Bombers de la Generalitat, Manel Pardo, va firmar dimecres la circular per a la transició que està prevista que finalitzi el 31 de desembre de l’any 2022. El document, a què ha tingut accés aquest diari, estableix el protocol de coordinació entre la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat i els Pompièrs-Emergències del Conselh Generau d’Aran.

Dimecres es va posar en marxa el nou i provisional protocol d’actuació i coordinació

L’objectiu, com s’afirma a la circular, és que el Conselh acabi “exercint les competències que té assignades en aquesta matèria, com la creació i la gestió del servei de bombers”.

El síndic, Paco Boya, va afirmar ahir que “és l’inici del procés perquè els Pompièrs d’Aran s’acabin integrant en l’empresa pública del Conselh en la qual també hi ha els tècnics sanitaris d’emergències”.

També es preveu la contractació d’una vintena d’efectius. Boya va negar que s’hagi contractat bombers voluntaris –a Aran n’hi ha un centenar– com a personal laboral.

En aquest sentit, al maig, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el llavors síndic d’Aran, Carlos Barrera, van firmar l’acord que va tardar tres anys a fructificar.

La comissió bilateral entre la Generalitat i el Conselh Generau va acordar ampliar el finançament del nou model de gestió d’emergències de la Val Aran. Les dos parts van acordar que es destinarà un pressupost anual de 3,5 milions.

tracking