SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Solsona apuja un 50% l'IBI als pisos buits de bancs

Actualitza el preu de l’aigua de boca, que puja entre un 2 i un 7%

El local adquirit al carrer Llobera de Solsona.

El local adquirit al carrer Llobera de Solsona.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Solsona va aprovar ahir un recàrrec del 50% de l’IBI a empreses i bancs propietaris d’immobles d’ús residencial. És una mesura similar a la d’altres municipis com la Seu, Mollerussa i Almacelles, que pretén incentivar els propietaris a llogar els habitatges buits. També va donar llum verda a una bonificació del 50% durant tres anys als habitatges que instal·lin sistemes d’energia solar. A més, va actualitzar preus del servei del cementiri, l’Escola de Música i de la Llar d’Infants, excepte en la quota mensual, que es manté, al considerar que estaven desfasats, segons fonts municipals.

També va donar llum verda a una pujada de la taxa de l’aigua d’entre un 2 i un 7% segons el volum consumit. Així, un rebut trimestral en un domicili augmenta uns 2 euros i passa a ser d’uns 45,8 euros

També va ratificar el projecte executiu del tanatori municipal, que s’ubicarà a les antigues instal·lacions del Club Sant Jordi. Contempla conservar l’estructura actual de l’antiga llar de jubilats, en la qual s’habilitarà un vestíbul, tres sales per a vetllatoris, una per a cerimònies, serveis i espais administratius. El pressupost ascendeix a 1,7 milions i tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats. En l’actualitat, aquest servei s’ubica a la planta subterrània del Centre Sanitari. La previsió és que les obres comencin l’any que ve.

Així mateix, el ple va donar llum verda a sol·licitar una subvenció de 250.000 euros al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat per sufragar aquest equipament.

Finalment, va ratificar el conveni de personal laboral i funcionaris del consistori i el pla de desenvolupament local de Solsona i Cardona des d’aquest any fins al 2030.

En la sessió també es va aprovar la tercera modificació de crèdit aquest any per destinar 166.000 euros del romanent de tresoreria per a l’adequació d’aquest edifici.

Nova ubicació al centre històric per a la Policia Local El ple va aprovar la compra de la planta baixa i el semisoterrani de l’edifici al número 31 del carrer Llobera, per traslladar-hi les oficines de la Policia Local. El govern municipal va negociar l’adquisició d’aquest local amb La Caixa per un import de 166.000 euros. L’equip de govern d’ERC valora que l’immoble té una ubicació estratègica dins del nucli antic i és a prop de l’eix comercial.

tracking