SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Tiurana tindrà local social propi en comptes de demanar el de Bassella

Preveu fer-lo al costat de l’ajuntament a Solés, que també ha quedat petit

L’ajuntament de Tiurana al costat de l’ermita de Solés.

L’ajuntament de Tiurana al costat de l’ermita de Solés.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tiurana projecta construir un local social al costat de la seu del consistori a Solés on poder celebrar actes públics. Segons l’alcalde, Àngel Villarte, ara no tenen cap equipament d’aquest tipus i han d’utilitzar el de la localitat veïna de Bassella quan la pluja impedeix celebrar a l’aire lliure actes com els de la festa major o el Festival del Conte.

“Sempre hem comptat amb la col·laboració de l’ajuntament de Bassella, però ens agradaria tenir les nostres pròpies instal·lacions”, va dir el primer edil. A més, el consistori també s’ha quedat petit. Necessita més espai per a l’arxiu, que cada vegada és més extens i guarda més documents. També són necessàries dependències per a la secretaria i una sala de reunions, va puntualitzar Villarte. El casal s’ubicarà al costat del consistori, que es va reconstruir al costat de l’ermita de Solés.

Villarte va indicar que espera rebre subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) que la Generalitat preveu posar a disposició dels pobles entre el 2020 i el 2024, “ja que el consistori no té disponibilitat econòmica per poder afrontar aquestes actuacions”.

Villarte va ser molt crític amb la poca disposició de les administracions, tant de la Generalitat com de l’Estat, per poder impulsar tots els projectes pendents al municipi, des dels embarcadors fins a reposar camins i construir la xarxa de regadiu compromesa des de fa més de 20 anys. “L’administració és molt lenta i tot tarda més del que dura un mandat municipal”, va dir. Un dels principals reptes que afronta Tiurana és aconseguir que Urbanisme deixi edificar en etapes els cent nous habitatges que l’actual planificació urbanística preveu fer d’una sola vegada.

tracking