SEGRE

ECONOMIA PROJECTES

Borges inicia el seu centre d'interpretació a Mas de Colom

Dedicat a la història local i als productes primaris

Les obres han començat amb la rehabilitació de les façanes sud i est de l’antic monestir.

Les obres han començat amb la rehabilitació de les façanes sud i est de l’antic monestir.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Borges ha iniciat les obres de rehabilitació de l’antic monestir de Mas de Colom, ubicat als afores de Tàrrega, per convertir-lo en un centre d’interpretació de la història local i dels productes primaris vinculats a l’activitat empresarial de Borges. També està previst crear un espai físic per a la transferència tecnològica dels cultius de l’entorn de la finca com els pistatxos, els ametllers i les oliveres.

La primera fase de la reforma de la masia de Mas de Colom se centra en la rehabilitació de les façanes estucades sud i est del monestir i en actuacions de millora a l’interior de la masia com la consolidació estructural de les teulades, el reforç de les arcades i la rehabilitació de les escales interiors, entre altres coses.

Com ja va avançar aquest diari al gener de l’any 2018, l’objectiu del Grup Borges és convertir aquest edifici en un parc temàtic dedicat als productes alimentaris de l’empresa, mentre que la resta es destinarà a magatzems agrícoles per poder guardar la producció de pistatxos en l’àmbit del Segarra-Garrigues.

El projecte, que porta per nom Casa Borges-Mas de Colom, serà un nou atractiu econòmic i turístic per a la ciutat. La iniciativa per recuperar el monestir ha anat prenent forma des que, l’any 2015, la firma Borges va iniciar a la finca en la qual s’alça l’edifici la plantació de les seues primeres 15 hectàrees de pistatxers a Tàrrega.

tracking