SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Artesa de Segre apuja taxes i cobrarà pel centre cultural

Incrementa un 5 per cent l’IBI, la taxa del clavegueram i del cementiri || Preveu modificar a l’alça escombraries i aigua

Imatge d’arxiu del Cubbtural d’Artesa de Segre.

Imatge d’arxiu del Cubbtural d’Artesa de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Artesa de Segre ha donat llum verda a un increment d’un 5% de l’impost de béns immobles (IBI); del clavegueram i del cementiri, i preveu modificar a l’alça les taxes d’escombraries i aigua. A més, el consistori cobrarà per la cessió del centre cultural Cubbtural a les entitats, davant de la demanda creixent d’aquest espai. L’alcalde, Domènec Sabanés, va recordar respecte a l’IBI que en els tres últims anys aquest impost ha estat congelat i “ara era necessari actualitzar-lo”. “Tenim molts equipaments públics que ens suposen una despesa i hem d’equilibrar els ingressos amb els costos”, va dir. Així mateix, va explicar que ben aviat s’incrementaran també les taxes de l’aigua i de la brossa.

En el cas de les escombraries, el rebut podria passar dels 97 euros actuals a l’any per habitatge als 100 euros.

D’altra banda, el ple d’ahir va aprovar una taxa per regular la utilització per part de les entitats i particulars de la sala de teatre del centre cultural i el vestíbul. Es cobrarà a les entitats locals 50 euros pel vestíbul i 100 a les entitats foranes. Per la sala de teatre es cobrarà 100 euros als locals i 250 euros a la resta.

Mollerussa aprova incrementar un 10% la taxa dels residus L’ajuntament de Mollerussa va aprovar ahir un increment del 10% de la taxa per a la recollida de brossa amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat) i ERC, i en contra del PSC i el PP, que la van considerar excessiva. L’alcalde, Marc Solsona, va remarcar que aquesta pujada ve motivada per l’increment del 14% del cànon i un 12% del preu per tirar els residus a l’abocador comarcal. També es va aprovar, a proposta d’ERC, un increment del 30% de l’IBI als propietaris dels habitatges de la localitat que faci més de 2 anys que estan desocupats. Solsona va afirmar que la mesura busca incentivar la cessió d’aquestes cases a la borsa municipal i així donar sortida a la demanda existent a la ciutat. Hi van votar a favor JxCat i ERC i en contra el PSC i el PP.

tracking