SEGRE

ESQUÍ NOVA TEMPORADA

Dos estacions d'esquí de Lleida apugen el preu del forfet

Només esquiadors de l’estació aranesa amb passi electrònic pagaran el mateix que l’any passat || La Generalitat confia a aprovar al més aviat possible les tarifes i prepara el domini esquiable de la Ribagorça

L’estació d’esquí de Boí Taüll, a finals del mes d’octubre passat.

L’estació d’esquí de Boí Taüll, a finals del mes d’octubre passat.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Boí Taüll és l’única estació de Lleida que no ha posat encara preu als forfets de dia per aquesta temporada d’esquí, l’inici de la qual s’espera a finals de mes. Això es deu al fet que l’empresa pública de la Generalitat Actius de Muntanya encara no té aprovades les tarifes del complex, tret de la del forfet de temporada, per ara l’únic que es pot comprar. Així ho van explicar fonts pròximes a l’estació de l’Alta Ribagorça.

Per la seua banda, el departament d’Empresa va assegurar que “s’està acabant de decidir com s’explota la campanya” i va assenyalar que l’empresa gestora “està treballant perquè tot estigui a punt com més aviat millor” (vegeu el desglossament). L’hivern passat, el passi diari costava 39 euros.

A l’espera que Boí Taüll fixi les tarifes, Baqueira Beret i Port del Comte apujaran el preu del forfet de dia, i també ho faran les estacions d’esquí nòrdic. Amb el nou passi electrònic de l’estació aranesa, el BaqueiraPass, l’entrada d’un dia costarà 52 euros, el mateix import que l’any passat. Sense aquest abonament, costarà un total de 54,5 euros.

A Port del Comte, el forfet diari tindrà un preu de 37 euros, quan l’any passat era de 36. Per la seua banda, el passi a les estacions d’esquí nòrdic ha passat de 12 a 12,5 euros. Aquest és el primer increment després de dos temporades congelat i serà vàlid per a les estacions de Guils-Fontanera, Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Tavascan i Virós-Vall Ferrera. Pel que fa a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, Espot i Port Ainé, mantenen la mateixa tarifa que la campanya anterior, que era de 34 euros. També Tavascan congela l’entrada a les pistes d’esquí alpí (22 euros). La temporada d’hivern començarà a finals d’aquest mes i s’allargarà fins al Dilluns de Pasqua, el 13 d’abril.

Preparatius a les pistes, incertesa al resort Els preparatius de cara a la nova temporada d’esquí a Boí Taüll avancen per obrir les pistes a partir de finals d’aquest mes. Tanmateix, fonts del complex van apuntar que ho fan a un ritme més lent del que és habitual. Al fet que encara no s’han establert les tarifes, s’hi suma un altre factor: hi ha almenys sis treballadors menys que l’any passat dedicats a la preparació del domini esquiable. Malgrat tot, s’han dut a terme operacions de manteniment durant els mesos d’estiu i la Generalitat assegura que obrirà les pistes.

tracking