SEGRE

TRIBUNALS MALTRACTAMENT ANIMAL

Exculpen un veí de Sarroca de Bellera que va matar dos gossos a trets

L’Audiència considera que l’actuació va ser “proporcionada” al ser animals de raça perillosa || La Plataforma Animalista lamenta que el cas no arribi a judici

Vista dels animals abatuts al costat de la carretera el passat mes de maig a Sarroca de Bellera.

Vista dels animals abatuts al costat de la carretera el passat mes de maig a Sarroca de Bellera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha exculpat un veí de Sarroca de Bellera d’un delicte de maltractament animal al matar dos gossos a trets el maig del 2018. El tribunal considera que l’actuació va ser “proporcionada” i va actuar en “legítima defensa” al tractar-se de dos animals considerats de raça perillosa. D’aquesta manera, acorda el sobreseïment lliure de la causa al considerar que no hi ha indicis que el denunciant cometés un delicte de maltractament animal malgrat que el jutge d’instrucció de la causa i la Fiscalia, a més de les acusacions particular i popular, havien demanat enviar el cas a judici. Segons la interlocutòria de l’Audiència, el denunciant, com va admetre durant la instrucció, va disparar als dos gossos amb un rifle que duia a sobre, ja que venia de caçar. Segons el seu relat, els animals estaven atacant un vedell i, quan va intentar evitar-ho, es van encarar a ell i va disparar “en legítima defensa”. Un argument que ara accepta l’Audiència i l’exculpa. “No som davant d’un cas de maltractament intencionat, sinó més aviat davant d’un mal en tot cas necessari, justificat i inevitable per poder defensar la vida i la integritat d’altres animals i la pròpia”, resa la interlocutòria.

Sobre això, Estela Torres, advocada de la Plataforma Animalista de les Terres de Lleida, que exerceix l’acció popular en aquesta causa, va lamentar que la denúncia ni tan sols arribi a judici i que l’Audiència prengui aquesta decisió sense veure les proves ni escoltar les parts. Entre els indicis contra el denunciant, la lletrada va assenyalar que els trets no es van fer de cara, si no de costat, i que el denunciant va haver de saltar una tanca abans de disparar, per la qual cosa, va assenyalar, “no quadra amb la seua versió de por insuperable”.

Els gossos estaven solts per un camp, però, segons l’acció popular, no s’han aportat proves que indiquin que ataquessin un vedell. Després de l’arxivament, l’entitat animalista diu que “no hi ha consciència als nostres tribunals que existeix un delicte de maltractament animal” i reclama “justícia” perquè aquests casos es resolguin “en un judici just amb totes les garanties”. Així mateix, la Plataforma Animalista estudia recórrer al Suprem la interlocutòria de l’Audiència de Lleida.

tracking