SEGRE

MUNICIPIS ACTUACIONS

Fraga invertirà 1,3 milions en equipaments socials

Un hostal municipal, més pàrquings i rehabilitar el patrimoni

El ple de l’ajuntament de Fraga celebrat l’últim dijous.

El ple de l’ajuntament de Fraga celebrat l’últim dijous.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de Fraga ha aprovat un pressupost de 13,2 milions per al 2020, dels quals 1,3 seran per a inversions. Diversos projectes socials es repartiran aquesta partida, entre els quals la recuperació del bar Flavia, tancat fa més de deu anys, per utilitzar-lo com a hostal o alberg municipal. També preveu condicionar el solar de Casa Dueso, la rehabilitació de la Casa Cota, regular l’estacionament gratuït de la pista de Santa Quitèria o redactar el projecte per a la rehabilitació del cine Florida (vegeu el desglossament).

Respecte a la Casa Dueso, l’Associació d’Amics del Barri Antic ha presentat un projecte per ampliar el pàrquing de la zona i fer-hi una plaça de diverses altures que aprofiti el relleu del terreny. Quant a la Casa Cota, tancada des de fa anys i situada al costat del Palau Montcada, es portaran a terme treballs de neteja i rehabilitació per poder fer-ne ús.

Una de les actuacions serà recuperar aquest equipament com a hostal municipal o alberg

Segons van assenyalar fonts municipals, hi ha diverses propostes que es valoraran amb l’Associació del Barri Antic. El pressupost es va ratificar amb els vots del Partit Popular i dels dos regidors de Compromís per Fraga, mentre que el Partit Socialista va votar-hi en contra i Ciutadans i el Partit Aragonès es van abstenir.

No va poder votar el nou edil de Podem, Alfonso Callejero, que va prendre possessió a l’últim punt de l’ordre del dia, en substitució de Carlos Cabós, que va dimitir per motius personals.

Llum verda a redactar el projecte per poder reobrir el cine Florida El ple va aprovar la firma del conveni pel qual l’empresa Espectáculos Florida 135 SL cedeix gratis al consistori l’ús de l’antic cine Florida per un termini de cinquanta anys. Aquest fet obliga a rehabilitar la sala malgrat que el consistori es reserva l’opció de compra final, segons van assenyalar fonts del consistori. L’ajuntament ja té un avantprojecte elaborat per tècnics municipals que va servir per comprovar que la iniciativa és viable, ja que les instal·lacions estan en bon estat i les sortides d’emergències són adequades. Ara es licitarà la redacció del projecte definitiu.

tracking