SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Més de 200 estands a la Fira de la Perdiu de Vilanova

Dels quals trenta-vuit seran d’aus

Presentació de la fira ahir a la Diputació.

Presentació de la fira ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de dos-cents expositors, dels quals una quarantena seran de perdius i aus, participaran diumenge que ve, 10 de novembre, en una nova edició de la centenària Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià. La població espera milers de visitants al tractar-se d’un certamen centenari i, per tal d’evitar col·lapses circulatoris a l’hora d’estacionar, l’ajuntament habilitarà tres pàrquings als afores de la localitat però a prop del nucli urbà.

Entre els expositors, un jurat encapçalat pel president de la Federació de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, valorarà les perdius exposades a la fira per concedir els premis. La fira tindrà un espai reservat als artesans i els productes típics del camp.

Durant la jornada hi haurà activitats dirigides al públic més jove, un taller a càrrec de l’entitat Ascalfó i una cercavila. El certamen l’inaugurarà l’historiador i escriptor Ramon Bernaus, que va explicar que la notícia més antiga de la fira de Vilanova de Meià és del 1374 quan el rei Pere III el Ceremoniós va concedir a la Universitat i particulars de la població el privilegi per celebrar la fira el dia de Sant Martí.

tracking