SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

Condemnats fins a sis anys per traficar amb speed i marihuana

La Guàrdia Civil va frustrar la compra de cinc quilos d’amfetamines per part d’un lleidatà a Altorricó || L’Audiència d’Osca imposa més de 137.000 € en multes

Imatge d’arxiu d’una operació antidroga.

Imatge d’arxiu d’una operació antidroga.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Osca ha condemnat a penes que sumen 21 anys de presó i multes que superen els 137.000 euros per a vuit acusats de traficar amb speed, marihuana i cocaïna en diverses localitats osceneses, entre les quals Altorricó i Binaced. Un dels condemnats, originari de Lleida, va ser sorprès per la Guàrdia Civil quan es disposava a comprar cinc quilos d’amfetamines, droga que vendria més tard a tercers. El tribunal li imposa per aquesta operació una pena de sis anys de presó per un delicte contra la salut pública en la modalitat de substàncies que provoquen un dany greu a la salut, mentre que al venedor el condemna a quatre anys de presó. Així mateix, el lleidatà haurà de pagar una multa de 84.600 euros, el valor que hauria tingut la droga si l’hagués distribuït. El venedor haurà d’abonar una multa de 42.300 euros. A la resta d’acusats, l’Audiència els imposa penes inferiors, d’entre dos i un any de presó, per un delicte contra la salut pública de substàncies que no causen greu dany a la salut.

Abans que se celebrés el judici, la Fiscalia sol·licitava un total de 143 anys de presó per a tretze acusats, encara que finalment va rebaixar les condemnes sol·licitades i va retirar l’acusació contra cinc dels acusats. Així mateix, el Ministeri Públic va demanar multes de 6,4 milions d’euros i també va retirar la imputació per als acusats de pertinença a grup criminal. A la sentència, l’Audiència Provincial d’Osca considera provat que els dos condemnats a les penes més elevades van quedar a Altorricó, a la carretera N-240 en direcció a Lleida, el març del 2016 per fer una compravenda d’amfetamines amb la intenció de vendre-la a tercers. Als domicilis dels acusats, a més de plantes de marihuana i cocaïna, els agents van trobar material per a la preparació i venda de la droga. A tres dels condemnats, l’Audiència els aplica l’atenuant de drogoaddicció i a un, de confessió.

Augmenten les actuacions per drogues a Lleida fins al setembre

Els Mossos d’Esquadra han portat a terme un total de 84 actuacions per delictes contra la salut pública a les comarques lleidatanes entre els mesos de gener i setembre d’aquest any. Segons les dades aportades per la policia catalana, les denúncies per drogues han augmentat més d’un 31% respecte al mateix període de l’any passat. Així mateix, en els nou primers mesos d’enguany han arrestat 76 persones a la província de Lleida per drogues, una desena més que en els mateixos mesos del 2018. El balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior indica que el tràfic de drogues es va disparar un 40% entre el gener i el març, amb un repunt més gran en els mesos posteriors. En tot l’any passat, els Mossos van registrar noranta denúncies per tràfic de drogues a Ponent i el Pirineu.

tracking