SEGRE

INCENDIS AIGÜES

Impulsen més regadius a la zona afectada per l'incendi del juny

Projectes per a unes 2.000 hectàrees més entre el Segrià i les Garrrigues

Oliveres danyadespel foc la setmana passada a Maials, a l’inici de la campanya de l’oliva.

Oliveres danyadespel foc la setmana passada a Maials, a l’inici de la campanya de l’oliva.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat impulsa el regadiu a la zona afectada per l’incendi del Segrià, les Garrigues i la Ribera d’Ebre. Fonts de la conselleria d’Agricultura van explicar ahir que després del foc es van accelerar els tràmits del projecte d’ampliació del Segrià Sud, que actualment rega unes 6.100 hectàrees i passarà a prop de 8.000. Es tracta d’actuacions a Almatret, la Granadella, Llardecans, Torrebesses i Maials, que estan en tràmit des del 2014 i ara la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha de donar-los el vistiplau, segons Agricultura.

El president de la comunitat de regants, Joan Sabaté, va explicar que després de l’incendi van demanar que “es fessin els projectes constructius per al reg a les zones afectades”, unes 500 hectàrees de Maials i Llardecans. Això només comportaria estendre “la xarxa secundària del reg”.

Agricultura també treballa en el projecte per a la concessió de reg a la Vall de Sant Joan, a Flix i Maials, i estudia interconnectar el Garrigues Sud i la Palma d’Ebre. Els ajuts per als afectats per l’incendi serveixen com a base per compensar els damnificats per les inundacions a les Garrigues i el Pla (vegeu el desglossament). Per la seua banda, Agricultura ja està restaurant els terrenys forestals afectats pel foc.

Més d’un milió i mig de danys al Pla d’Urgell Els danys que va ocasionar l’aiguat del 22 i 23 d’octubre a la comarca del Pla d’Urgell se centren en vies de comunicació, als cursos del Corb i l’Ondara i en séquies. Ascendeixen de moment a més d’un milió i mig d’euros. Els alcaldes i tècnics del consell ultimen encara la valoració, segons va explicar el president del Pla, Rafel Panadés, en una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Dalvet, i alcaldes a Bell-lloc d’Urgell. Va destacar el mal estat de la carretera L-200 entre Miralcamp i Mollerussa, que ha patit “danys estructurals” per un valor de 350.000 euros. Per la seua banda, els danys quantificats fins al moment a les Borges Blanques ja ascendeixen a dos milions d’euros entre danys a particulars, habitatges, cultius i granges.

tracking