SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMICA

Queixes per cartells en tombes de la Seu que avisen d'impagaments

L’ajuntament els va col·locar la vigília de Tots Sants i els va retirar després de conèixer les reclamacions || Demana disculpes i atribueix l’acció a l’oficina de recaptació

Un dels cartells que es van col·locar en una tomba del cementiri de la Seu i que després es va retirar.

Un dels cartells que es van col·locar en una tomba del cementiri de la Seu i que després es va retirar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparició de cartells que advertien sobre impagaments de taxes en diverses tombes del cementiri de la Seu ha provocat queixes dels veïns. La vigília de Tots Sants, el consistori va penjar a la porta d’accés al cementiri la llista amb els noms i cognoms de les persones en situació d’impagament dels rebuts de la taxa de concessió de nínxols i columbaris i un avís a cada tomba afectada.

L’alcalde, Jordi Fàbrega, va lamentar ahir els fets i va demanar “disculpes públiques” per una acció que va atribuir als tècnics de l’oficina de recaptació i de la qual “érem totalment desconeixedors fins que ens van arribar les queixes”. Va explicar que, si bé és una pràctica que porten a terme nombrosos ajuntaments després d’haver esgotat totes les formes possibles de contactar amb les famílies dels finats perquè es facin càrrec dels deutes, “nosaltres no som partidaris de fer-ho i hem rectificat”. El regidor responsable del cementiri, Carlos Guàrdia, va explicar que “buscarem una altra fórmula legal per insistir en el pagament d’aquests deutes municipals”.

El grup municipal de Compromís per la Seu, a l’oposició, va lamentar els fets, que van ser rectificats pels responsables municipals al cap de dos dies de penjar la llista i després de la indignació d’un grup de ciutadans a través de les xarxes socials. Compromís va considerar la mesura recaptatòria com a “irrespectuosa, insolidària i il·legal”, tenint en compte la vigent Llei de Protecció de Dades, que impedeix que es facin públiques dades d’aquest tipus. Els socialistes van advertir que, en cas que algun afectat hagués denunciat els fets, podria haver comportat multes de fins a 300.000 euros.

Un dels cartells que es van col·locar en una tomba del cementiri de la Seu i que després es va retirar.

Un dels cartells que es van col·locar en una tomba del cementiri de la Seu i que després es va retirar.SEGRE

tracking