SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Dos nenes relaten l'assetjament que van patir a la piscina de Fondarella

L’acusat, de quaranta-cinc anys, nega que intentés abusar de les menors als vestidors i diu que es tracta d’una invenció || S’enfronta a un any i mig de presó

L’acusat, a la banqueta, responent a les preguntes de les fiscal.

L’acusat, a la banqueta, responent a les preguntes de les fiscal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna d’un any i mig de presó per a un home de 45 anys i veí de Barcelona que va ser jutjat ahir a l’Audiència de Lleida acusat d’intentar abusar sexualment de dos nenes de 8 i 9 anys a les piscines municipals de Fondarella el juliol del 2017. El Ministeri Públic es basa en les declaracions de les menors, el testimoni de les quals va poder escoltar ahir el tribunal a través de l’entrevista que els van fer els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV).

Les nenes van explicar que un home va entrar als vestidors, que eren mixtos, i les va assetjar, demanant-los que volia veure com es canviaven. Una d’elles va aconseguir escapar-se mentre que l’altra es va quedar tota sola amb l’acusat. “Es va treure el penis i em va dir que l’hi toqués”, va assegurar. Una versió que, segons els psicòlegs, és creïble. També van declarar un pare i una mare i van explicar que les nenes van sortir “alterades” dels vestidors.

Per la seua banda, l’acusat va negar els fets i va assegurar que “vaig anar a canviar-me perquè tancava el recinte però no va passar res”. A l’últim torn de paraula, va insistir en la seua innocència i va afegir que “jo no sóc d’aquest tipus de persones. Mig poble s’ha muntat una pel·lícula”. El seu advocat va demanar l’absolució i va criticar la instrucció d’un cas que s’ha demorat durant dos anys.

La fiscal va assegurar que el que va succeir als vestidors “no va ser un malentès sinó que l’acusat va intentar abusar de les dos nenes”, i va afegir: “Volia tocar-les i que el toquessin, tot per obtenir un benefici sexual.”

tracking