SEGRE

EXÈRCIT MANIOBRES

Expectació a l'A-2 a Lleida pel pas de cinquanta tancs de l'Exèrcit

Procedents de Girona per participar en maniobres || Expectació a la Segarra

Imatge del comboi militar amb tancs i vehicles blindats estacionat ahir a Granyanella.

Imatge del comboi militar amb tancs i vehicles blindats estacionat ahir a Granyanella.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinquanta tancs i vehicles blindats de l’Exèrcit van recórrer ahir l’A-2 i l’Eix Transversal (C-25) al seu pas per les comarques de Lleida, procedents de Girona per participar en unes maniobres a Saragossa. El comboi el formaven uns vint-i-cinc tràilers, que anaven carregats amb diversos transports de la unitat militar. Els camions van passar cap a les 13.00 hores per Sant Ramon i els conductors es van aturar a dinar al pàrquing de l’estació de servei Eurotrack de Granyanella, on van ocupar bona part d’un dels estacionaments habilitats per als camions.

El pas d’aquests tancs va provocar expectació a la Segarra. Veïns d’aquesta localitat, entre ells l’alcalde, Ramon Pintó, es van traslladar estranyats fins a l’estació de servei per tafanejar. Cap a les 15.30 hores el comboi va reprendre la marxa en direcció Lleida.

El comboi anava en direcció Aragó per participar en l’exercici Toro, que reuneix uns 6.000 militars

Des del ministeri de Foment van explicar que es tractava d’un comboi del regiment d’Arapiles, a Girona, que es dirigia al camp de maniobres de San Gregorio a Saragossa per participar en l’exercici Toro, que se celebra sota el comandament de la divisió Castillejos. Aquestes maniobres, que representen el principal exercici d’instrucció general de la Força Terrestre, reuneixen aquest any prop de 6.000 militars, 750 vehicles i dotze helicòpters de l’Exèrcit de Terra.

S’ha de recordar que altres combois de vehicles blindats i tancs de l’exèrcit han passat per Lleida tant per carretera com amb tren. A començaments del 2018, un comboi amb vint-i-quatre tancs va parar a les estacions de tren de la capital del Segrià i Vinaixa quan cobria el recorregut entre el port de Tarragona i Saragossa per participar en unes maniobres. Així mateix, l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn organitza cada any l’exercici Minerva al Pallars Jussà i l’aeroport d’Alguaire va acollir maniobres d’avions militars.

tracking