SEGRE

INFRAESTRUCTURES INTERVENCIONS

L'Estat, compromès a reparar i modernitzar el canal d'Urgell després de la riuada

Ros, Morán i Crespín, a la reunió mantinguda ahir a Madrid.

Ros, Morán i Crespín, a la reunió mantinguda ahir a Madrid.SUDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, es va comprometre ahir a sufragar danys ocasionats per les riuades del 22 d’octubre al canal Principal, l’Auxiliar i les quatre séquies principals del Canal d’Urgell. Morán es va reunir a Madrid amb el president de la comunitat de regants, Amadeu Ros, i el subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín. L’última valoració de desperfectes al Canal d’Urgell eleva a més de 2 milions d’euros el cost de les reparacions, segons Ros.

No obstant, encara s’ha d’analitzar com estan els desaigües.

Els regants compten amb subvencions de l’Estat per finançar l’arranjament de les ruptures que va causar el desbordament de la Femosa i altres torrents al seu pas per les Garrigues, el Pla i l’Urgell. Ros va remarcar que també sol·licitaran subvencions a la Generalitat. Aquests dos milions a invertir se sumen als més de 3 que s’hauran d’aportar per a obres a executar fins al mes de març.

D’altra banda, hi ha el projecte de modernització de les més de 70.000 hectàrees d’aquest reg històric que comportarà una inversió de prop de mil milions d’euros. L’Estat també s’ha compromès a participar en el finançament d’aquest projecte a llarg termini.

tracking