SEGRE

TRÀNSIT ANÀLISI

Trànsit alerta d'un estancament de la sinistralitat

L’envelliment de la població i accidents més dispersos, reptes a afrontar || Bolca un camió a la carretera C-14 a Oliana

Imatge del camió que va bolcar ahir al matí a la C-14 a Oliana.

Imatge del camió que va bolcar ahir al matí a la C-14 a Oliana.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit va alertar ahir d’un estancament de la sinistralitat durant la celebració del 25è Fòrum Barcelona de Seguretat Viària. Òscar Llatje, coordinador de Seguretat Viària i Mobilitat de Trànsit, va explicar que “estem en una situació d’estancament en l’accidentalitat i de les mateixes polítiques de seguretat. Hem d’afrontar els problemes de futur com poden ser accidents més dispersos, una mobilitat en creixement i l’envelliment de la població, entre altres factors. La jornada va servir perquè Trànsit, el RACC, l’Associació Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T, l’ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Trànsit firmessin una declaració institucional de compromís que persegueix la Visió Zero de víctimes de trànsit i la millora de la mobilitat.

D’altra banda, el conductor d’un camió va resultar ferit al bolcar a la carretera C-14 a la rotonda d’accés a Oliana. El vehicle, que transportava ferralla, va bolcar al carril de circulació en sentit sud. El camioner, que va sortir pel seu propi peu del vehicle, va resultar ferit de caràcter menys greu i va ser evacuat en ambulància fins a l’hospital de la Seu d’Urgell.

L’accident es va produir a les 12.30 hores al quilòmetre 143 de la carretera C-14, segons va informar Trànsit. En un primer moment va ser necessari tallar la via en els dos sentits de la marxa i desviar el trànsit de vehicles per l’interior del polígon industrial Figolers d’aquesta localitat de l’Alt Urgell, la qual cosa va ocasionar retencions puntuals. Ahir hi va haver un altre sinistre a la comarca, concretament a l’N-260 -a les Valls de Valira. Un vehicle va tenir una sortida de la calçada i va bolcar lateralment. El sinistre es va produir a les 10.15 hores i el conductor va resultar ferit de caràcter lleu, segons van indicar els Bombers.

tracking