SEGRE

SERVEIS ESCOMBRARIES

Vaga indefinida dels residus a la Noguera i estudien pal·liar-la amb camions de Balaguer

FCC i treballadors no van arribar ahir a cap acord durant l’acte de conciliació a Treball || El consell no descarta rescindir la concessió de recollida si es continuen incomplint els serveis mínims

Els treballadors de FCC, ahir després de l’acte de conciliació a Treball i contenidors desbordats al centre de Balaguer i al polígon industrial d’Artesa de Segre.

Els treballadors de FCC, ahir després de l’acte de conciliació a Treball i contenidors desbordats al centre de Balaguer i al polígon industrial d’Artesa de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga que els treballadors de la recollida d’escombraries de la Noguera van iniciar dijous passat serà indefinida a partir de dilluns. Així ho van anunciar ahir després d’una reunió sense acord amb la concessionària del servei, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). L’aturada es va iniciar sense serveis mínims i no està previst que hi hagi recollida aquest cap de setmana. El piquet que va tancar l’abocador va anunciar que retiraria, almenys fins dilluns, els camions que han bloquejat el pas a aquesta instal·lació des de dijous.

Empresa i plantilla van celebrar ahir un acte de conciliació a la seu de Treball a Lleida, on FCC va oferir un augment salarial de 120 euros bruts al mes durant un període d’un any. Els treballadors, per la seua banda, van rebutjar l’oferta al considerar-la per sota de les expectatives. Van reclamar la implicació del consell de la Noguera, que va assistir a la reunió però no va participar en la negociació. Va acudir només com a part afectada. L’ens comarcal ha advertit a FCC que no se li abonaran els dies en què no es compleixin els serveis mínims, i no descarta rescindir el contracte si la situació es prolonga en el temps.

Retiraran en cap de setmana els camions que han bloquejat l’abocador, en dies sense recollida

Alcaldes dels municipis amb més habitants van explicar ahir que la vaga no ha generat per ara problemes importants. Ponts i Artesa utilitzaran les brigades municipals per traslladar les escombraries i evitar que els contenidors es col·lapsin. Balaguer, que té el seu propi sistema de recollida per a la fracció resta i l’orgànica, no descarta resituar els residus sobrants o traslladar-los a l’abocador de Tàrrega si els contenidors de selectiva es veuen desbordats, que representaria pagar més en concepte de cànon d’escombraries.

Fonts del consell van explicar que estudien pal·liar l’impacte de la vaga utilitzant els camions de Balaguer per fer recollides puntuals als llocs on s’acumulin més residus. Està previst que treballadors i FCC tornin a reunir-se la setmana que ve, i també ho faran els alcaldes de la comarca.

tracking