SEGRE

PATRIMONI PRESSUPOST

Reparar l'església d'Algerri costarà prop de 500.000 €

Segons l’informe presentat ahir als fidels de la població || El temple està tancat des de l’abril del 2018 per despreniments

L’església d’Algerri està tancada des de l’abril del 2018 per perill de caiguda a la façana.

L’església d’Algerri està tancada des de l’abril del 2018 per perill de caiguda a la façana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reparar les diferents deficiències que presenta l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri, tancada des de l’abril del 2018, necessita una inversió de 500.000 euros. Així ho van informar ahir durant la missa dominical fonts del bisbat de Lleida als feligresos d’aquesta població de la Noguera després de rebre l’informe de l’empresa Masala Consultors, encarregada d’avaluar la situació del temple.

“El problema més significatiu està associat a les deficiències de fonamentació en els suports de l’edifici”, van indicar les mateixes fonts. Per sufragar el cost de la rehabilitació s’estan tramitant des de la diòcesi de Lleida diverses peticions de subvencions a les diferents administracions, “ja que el bisbat no compta amb prou fons per assumir una inversió tan important”, van remarcar.

Els estudis asseguren que hi ha problemes en la fonamentació dels suports de l’edifici

D’altra banda, l’església seguirà tancada al culte. L’ajuntament ha cedit al bisbat un local per a les celebracions i activitats pastorals mentre l’església es trobi inhabilitada. Per això, el bisbat agraeix aquesta col·laboració del consistori “així com la constant ajuda per buscar solucions, i la comprensió dels fidels”.

L’església d’Algerri es va tancar el 20 d’abril del 2018 després que es detectessin despreniments a la façana. Des d’aleshores s’han portat a terme prospeccions per conèixer l’estat dels fonaments i de l’estructura, que van finalitzar el mes de juliol de l’any passat.

En un altre ordre de coses, la setmana passada es va firmar el conveni per abordar els treballs per consolidar l’església d’Almenar, que començaran a finals d’aquest mes i que representaran una inversió de 270.000 euros (vegeu SEGRE del dia 7). D’altra banda, el bisbat preveu reobrir l’església d’Alpicat, tancada des del mes de febrer per risc de caiguda a la teulada. Continua tancada l’església del Palau d’Anglesola, que pertany a la diòcesi de Solsona.

tracking