SEGRE

El Govern garanteix l'obertura de Boí Taüll aquesta temporada

FGC farà un pla de viabilitat de l'estació d'esquí abans de passar-ne a ser el nou titular

Un monitor de Boí Taüll.

El Govern garanteix l'obertura de Boí Taüll aquesta temporadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) farà un pla de viabilitat de la gestió i explotació del negoci de l'estació d'esquí de Boí Taüll (Alta Ribagorça). Així ho ha acordat el Govern aquest dimarts, que també ha concretat que en base a aquest pla de viabilitat, es fixarà com FGC passa a ser el nou titular de l'explotació. De moment l'executiu ha autoritzat per la temporada 2019-2020 formalitzar un conveni de cooperació en la direcció de la gestió de l'estació entre FGC i Actius de Muntanya, que és l'empresa pública que s'ha ocupat de la gestió del complex fins ara. D'aquesta manera, el Govern garanteix l'obertura de l'estació i manté l'activitat econòmica i llocs de treball de la zona.

El conveni determina que la titularitat de l'activitat continuarà sent d'Actius de Muntanya i s'ocuparà de les relacions amb treballadors, col·laboracions mercantils, proveïdors, empreses subministradores d'energia i també amb les administracions públiques.

Amb aquesta decisió el Govern vol garantir l'obertura de Boí Taüll la temporada 2019-2020, ja que considera que constitueix un element clau en l'activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la comarca de l'Alta Ribagorça. En concret, depenen de l'estació d'esquí uns 140 llocs de treball directes i més de 300 indirectes.

La societat Actius de Muntanya és la propietària de l'estació d'esquí des que va ser adquirida en execució de l'Acord de Govern aprovat el 23 de desembre de 2014. Els actius del complex es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall SA fins al 30 d'abril de 2019, però el passat 8 de novembre de 2019 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d'arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

tracking