SEGRE

INVESTIGACIÓ LLAÇOS GROCS

L'exalcalde d'Alcarràs nega haver desobeït

Miquel Serra.

Miquel Serra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Serra, exalcalde d’Alcarràs, va negar ahir davant del jutge que l’investiga per presumpta desobediència que la primavera passada incomplís els requeriments que la Junta Electoral de Zona (JEZ) perquè retirés la pancarta de “Llibertat presos polítics”, llaços grocs i l’estelada de la façana de l’ajuntament arran d’una denúncia de Ciutadans. Serra, que només va respondre preguntes del seu lletrat, va afirmar que va complir la legalitat.

En canvi, Fiscalia considera que va incomplir reiteradament els requeriments que li feien. Després d’un primer requeriment, l’ajuntament va canviar la pancarta per “Avui ens segresten les paraules però mai ens robaran les idees”, una senyera separada del triangle i l’estrella que la convertiria en una estelada.

D’altra banda, Miquel Serra encara està pendent de ser jutjat per presumpta participació en l’organització del referèndum de l’1-O. La Fiscalia l’acusa d’un delicte de desobediència i demana que se’l condemni a una multa de 21.600 euros (a raó de 80 euros diaris durant nou mesos) i la inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant un any i tres mesos.

L’altre alcalde lleidatà investigat per l’1-O és Bernat Solé, d’Agramunt. La resta d’investigacions contra primers edils es van arxivar.

tracking