SEGRE

PREVISIÓ METEOROLOGIA

La nevada del cap de setmana deixa 40 centímetres al Pirineu i arriba el fred

Canons de neu a ple rendiment a Baqueira Beret.

Canons de neu a ple rendiment a Baqueira Beret.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades dels últims dies al Pirineu de Lleida han deixat més de 40 centímetres de neu en les cotes altes d’Aran, fins a 43 centímetres a Saseuva, als 2.228 metres d’altitud, i 34 centímetres a Certascan al Sobirà.

Fins demà s’esperen nevades al vessant nord, on la cota de neu oscil·larà entre els 1.600 i els 1.000 metres i el Servei Meteorològic de Catalunya manté activades les alertes per vent que pot redistribuir la neu a les valls. Aquestes precipitacions i la baixada de les temperatures garanteixen a molts dels complexos d’esquí el seu inici de la temporada a finals d’aquest mes.

A més, la baixada de les temperatures també serà notable a les comarques del pla a partir d’aquesta tarda quan la sensació de fred augmentarà i es poden registrar les primeres glaçades en aquesta zona. Ahir les mínimes van ser d’1,5 graus a Mollerussa, de 3,1 graus positius a Lleida ciutat i fins als 1,7 graus negatius a Vilanova de Meià i 5,1 sota zero al Port del Comte. Segons la previsió, dijous la cota de neu pot baixar fins als 600 metres i pot afectar les comarques del Prepirineu.

D’altra banda, les estacions d’esquí van engegar els canons de neu artificial, com Baqueira Beret.

tracking